Gazze “açlıktan” ölüyor! 3 kişi daha can verdi

İsrail’in saldırıları ve ablukası sebebiyle kıtlığın pençesinde olan Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 3 Filistinlinin daha açlıktan hayatını kaybettiği ve açlıktan ölen Filistinlilerin toplam sayısının 266’ya çıktığı bildirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, Gazze’de yaşanan durumla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail ablukası ve saldırıları altındaki Gazze’de yaşanan açlığın ölümlere yol açmaya devam ettiğini ifade etti ve son 24 saatte 3 Filistinlinin daha açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Burş, 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze’de açlıktan yaşamını yitiren 266 kişinin 112’sinin çocuk olduğunu bildirdi.

“AÇLIK VE SUSUZLUK SİLAH OLARAK KULLANILIYOR“

İsrail’in saldırıları ve ablukası altındaki Gazze’de, açlık yayılırken su, ila., tıbbi malzemeler ve hijyen malzemelerine ulaşılamadığı için insani bir felaket yaşanıyor. En başta çocuklar olmak üzere Gazze Şeridi’nde açlık nedeniyle ölümler artarken yerel ve uluslararası çevreler, İsrail’in “açlığı ve susuzluğu silah olarak” kullandığını vurguluyor.

İsrail ordusu, sivil altyapıyı da tahrip ederek Gazze’nin yüzde 88’ini yıkan İsrail ordusu, sürgün emirleriyle yerinden ettiği Filistinlileri sık sık barındıkları bölgelerde hedef alıyor.

ÖLÜ SAYISI 60 BİNİ GEÇTİ!

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda en az 62 bin 4 Filistinli yaşamını yitirirken yaralıların sayısı ise 156 bin 230’a ulaştı.

Related Posts

Gönüllü Gençler Osmaneli’nde Buluştu

Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında gençler Osmaneli’nde bir araya geldi, kültürel değerler tanıtıldı.

Beş maddede Beyaz Saray Zirvesi

ABD’nin başkenti Washington D.C.’de, Avrupalı liderlerin ve Ukrayna lideri Zelenski’nin katılımıyla gerçekleşen Beyaz Saray Zirvesi’nde beklenenin aksine gerilimden uzak ve uzlaşmanın daha yoğun olduğu bir düzlemde gerçekleşti.

Otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Denizli’de ağaca çarpan otomobilde 2 kişi hayatını kaybetti. Sürücü ise ağır yaralandı.

Spermlere zarar veriyor: Plastiklerdeki tehdit

Araştırmalar, son 50 yılda dünya genelinde sperm sayısının yılda yaklaşık yüzde 1 oranında azaldığını gösteriyor.

Trump: Ukrayna savaşını bitirmek beni cennete götürebilir

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sonlandırmanın kendisini cennete götürebileceğini söyledi. “Mümkünse cennete gitmeyi denemek istiyorum.” diyen Trump, “İyi olmadığımı duyuyorum. Beni en alta” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası Şampiyonu Manda Birliği Oldu

İnönü Belediyesi’nin düzenlediği 9. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası’nda Manda Birliği, finalde İçköyspor’u 9-7 yenerek şampiyonluk kupasını kazandı.