Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ege depremleri açıklaması

Ege Denizi’nde deprem fırtınası sürerken, Cumhurabaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi.

Erdoğan, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada “Bon birkaç gündür Ege’nin Yunanistan tarafında yaşanan sarsıntılar hem yaptığımız çalışmaların değerini hem de depreme hazırlık konusunun ülkemiz için bir beka meselesi olduğunu bizlere tekrar hatırlatmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul başta olmak üzere şehirlerimizi süratle depreme dayanıklı hale getirmek dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor.

Yerel yöneticilerin de artık bu konuya hak ettiği önemi vermesi, siyasi ikbal peşinde koşmak yerine kentsel dönüşüm projeleriyle yönettikleri şehirleri depreme hazırlaması gerektiğini bugün tekrar ifade etmek istiyorum.”

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Cehaletin böylesi! Düğün konvoyundan atılan meşale ile mahalleyi yakıyorlardı

Muğla Valiliği’nin il genelinde ormanlara girişleri ve tüm yanıcı maddelerin kullanımını yasakladığı Milas’ta düğün konvoyunda atılan bir meşale yangın çıkardı. Şiddetli rüzgar ile hızla yayılan yangında evler yanmaktan son anda kurtarıldı.

İsrail bu kez de Lübnan’ın güneyini vurdu

İsrail ordusu, Lübnan’ın Ayta eş-Şab beldesine saldırı gerçekleştirdi.

CHP’deki iç kavgaya Büyükerşen de dahil oldu: Kılıçdaroğlu’nun siyasi hırsları aklının çok üstünde

Pazartesi günü görülecek ‘şaibeli kurultay’ gölgesinde ‘mutluk butlan’ tartışmalarıyla iç savaşın yaşandığı CHP’de krize eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de dahil oldu. Kılıçdaroğlu’na vefa duyduğunu ancak eski genel başkanın son günlerdeki tutumunun, siyasi hırslarının aklının çok üstünde olduğunu ifade eden Büyükerşen, “Bu gerçek, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin ruhuna ve prensiplerine tamamen aykırıdır. Esefle kınıyorum.” dedi.

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayınlandı

HSK kararıyla çok sayıda hakim ve savcının görev yeri değişmişti. Yeni görev yerleri bugünkü Resmi Gazete ile duyuruldu.

Madenciyi savunan muhtara köylü kızdı

Akbelen ormanlarını talan eden YK Enerji A.Ş. şirketi, köy muhtarları aracılığıyla halkla ilişkiler çalışması başlattı.

Nefes’in ‘İmamoğlu’ manşetine gazetenin yazarlarından tepki geldi: ‘Bunu Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor’

Nefes Gazetesi, “Ekrem Başkan önemli ama partinin tek gündem maddesi bu olmamalı” başlıklı haberini manşete taşıdı. CHP kulislerine dayandırılan haber üzerine gazete yazarları Nevşin Mengü ve Deniz Zeyrek’ten tepki geldi.