Ümraniye’de çocukların kar sevinci

Meteoroloji ve AKOM’un peş peşe uyarılarının ardından İstanbul’da önceki gün başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini gösteriyor.

Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde karın lapa lapa yağdığı anlar kameraya yansıdı. Kar yağışıyla birlikte ara sokaklar beyaza büründü. Soğuk havaya aldırış etmeyen çocuklar ve aileleri, parklar ve sokaklarda kartopu oynayıp fotoğraf çekildi, bazısı da tepsi ile yokuş aşağı kayarak karın tadını çıkardı. Çocukların hayali ise okulların tatil olmasıydı.

‘İNŞALLAH TUTAR’

Çocuklarıyla sokağa oynamaya çıkan Hülya Çarsu, “Çok güzel, çok güzel eğleniyoruz çocuklarla. Komple ilk defa mahalle olarak dışarıdayız. Birkaç sene oldu kar yağmayalı. İnşallah tutar” dedi.

‘ÇOK MUTLUYUM’

Okulların tatil olmasını bekleyen 8 yaşındaki Hiranur, “Okulların tatil olmasını bekleyip burada doyasıya eğlenmek istiyorum ailemle. Çok mutluyum” dedi.

Arkadaşlarıyla kar oynamak için dışarı çıkan Ömer, “Kar yağıyor. Karı seviyorum ve kar savaşı oynuyorum” dedi.

‘KARLARDA OYNAMAK İSTERDİM, İSTEDİĞİM OLDU’

Ali, “Kar yağıyor, çok mutluyum. Kartopu oynuyoruz. Aslında ben bilmiyordum, annem gösterdi balkondan. Babam balkondayken bana ‘üstünü giyin kartopu oynamaya’ çıkıyoruz dedi. Ben de üstümü giyindim ve çıktım” dedi.

‘HAYALİM OKULUN TATİL OLMASI’

Burak Şimşek ise, “Çok mutluyum yarın okullar tatil olursa kara çıkarım, oynarım. Hayalim okulun tatil olması. Savaştık, oyun oynadık, her şeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

‘EKRANLARIMIZIN BAŞINDAN KALKTIK’

Karın yağmasıyla bilgisayar oyunu oynamayarak, sokağa indiğini ifade eden 16 yaşındaki Rahmetullah Pusa, “Çok güzel. 2 yıldır yağmıyordu herhalde. Biz de hemen çıktık, kartopu oynamaya çok da güzel eğleniyoruz. Nostaljik hissettiriyor. Ekranlarımızın başından kalktık. Ailecek çıktık, çok eğleniyoruz. Biraz soğuk ama idare ediyoruz”

‘KENDİMİZİ DIŞARI ATTIK’

Çocuklarıyla birlikte kartopu oynayan anne Çağrı Ergani, “Özellikle çocuklar adına çok mutluyum. Uzun zamandır böyle bir kar yağışını bekliyorduk. Çocuklarla birlikte yağdığını görünce kendimizi hemen dışarı attık” dedi.

Related Posts

DEM Parti resmen açıkladı: Tarihi bir eşikteyiz; PKK 11 Temmuz’da Süleymaniye’de silah bırakacak

DEM Parti resmen açıkladı: Tarihi bir eşikteyiz; PKK 11 Temmuz’da Süleymaniye’de silah bırakacak

Aşırı sıcaklar 12 Avrupa şehrinde 2 bin 300 kişinin ölümüne yol açtı

Geçtiğimiz hafta sona eren şiddetli sıcak hava dalgası nedeniyle Avrupa’nın 12 şehrinde yaklaşık 2 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Murat Çalık cezaevinde fenalaştı, acil servise götürüldü

Ameliyat sonrası cezaevine sevk edilen Mehmet Murat Çalık, cezaevinde fenalaştı, ambulansla yeniden hastaneye götürüldü.

Öcalan serbest kalmak istiyor mu? Bu sabahki konuşmasında dikkat çeken sözler

Teröristbaşı Öcalan, örgütün silah bırakma kararı öncesi yayınlanan videolu açıklamasında ”Serbest kalmak istiyor mu? sorusuna cevap verdi.