Netanyahu tutuklama kararına rağmen Macaristan’a gitti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine Macaristan’a dört günlük resmi ziyarete başladı. Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi‘nin (UCM) Gazze’de savaş suçu işlediği iddiasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarmasından bu yana ilk kez Avrupa’ya gitti.

Macaristan Başbakanı Orban, kasım ayında yakalama kararının açıklamasından saatler sonra, Netanyahu’yu ağırlamak için mahkemeye meydan okuyacağını belirtti. Orban, gazetecilere UCM’nin kararının ‘Macaristan’da hiçbir etkisi olmayacağını garanti edeceğini’ söyledi.

 

Related Posts

İsrailli Bakan Netanyahu’ya ateş püskürdü! “Gazze’ye yardım girmesin” dedi, bombardıman istedi

Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırıları bölgede bir insanlık dramına yol açtı. İsrail’in saldırıları ve ablukası sürerken Filistin halkı, açlık ve susuzlukla boğuşuyor, yardım noktalarına ulaşmaya …

Macron ve Şara’dan kritik telefon görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail’in son Suriye saldırılarını, ülkede artan mezhep temelli gerilimleri ve sınır güvenliğini ele aldı.

İran’daki Devrim Muhafızları adliyesinde çatışma

İran’ın doğusu ve batısında art arda gelen saldırılar, silahlı ayrılıkçı grupların sınır bölgelerindeki varlığını yeniden gündeme taşıdı. Sistan-Beluçistan’daki IRGC mahkemesine düzenlenen saldırıda beş güvenlik görevlisi öldü, saldırıyı Jaish al-Adl üstlendi.

İmamoğlu’nun adaylık ofisi açıldı: İlk tabela Ankara’da asıldı

İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” açılışı bugün Ankara’da gerçekleştirildi.

10 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sürücüye beraat!

Bolu’da, 10 yaşındaki Hasan Talha Yılmaz’a, cip ile çarparak ölümüne neden Nurten Y., yargılandığı davada beraat etti. Yılmaz’ın babası Yamaç Yılmaz, karara tepki göstererek, “10 yaşında bir çocuğa nasıl yüzde 100 suç verilir yani. Böyle bir şey olamaz. Evladımızın kanını parayla değiştirmeyiz” dedi.

38 il kavruldu, rekor Kurtalan’da

Afrika sıcakları bunaltmaya devam ediyor. Dün 38 ilde sıcaklık ilçelere göre 40 derecenin üstüne çıktı. Rekor 49.1 derece ile Siirt’in Kurtalan ilçesinde.