Fanatik Rum’lardan KKTC topraklarında provokasyon

EOKA terör örgütünün kuruluşunun 70’inci yılı kutlamalarına katılan fanatik Rumlar, KKTC sınırındaki Lefkoşa Yiğitler Burcu Parkı’nda bulunan sivillere taş attı.

15 kişilik siyah giyimli fanatik Rum grup, EOKA lehine sloganlar attı, KKTC’li sivillere hakaret etti. Grup daha sonra bölgeden kaçarak uzaklaştı.

KKTC makamları sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Kesimi Yöneticisi ile bir araya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetici Nikos Hristodulidis ara bölgede bir araya geldi.

Görüşmede, iş birliği alanları ele alındı, “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi” kurulması üzerinde anlaşıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Rum kesiminde fanatik bir grubun EOKA lehine attığı sloganlara ve kışkırtmalara da cevap verdi.

Yapılanları kınadı, Kıbrıs Türklerinin barış yanlısı duruşunu bir kez daha yineledi:

“Biz her zaman komşuluk ilişkilerinde iki tarafın, iki halkın yan yana yaşayabilmesi için iyi niyetimizi ortaya koyuyoruz”

Related Posts

Erbaa’da feci kaza: Otomobil, yoldan çıkıp tarlaya düştü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, bir otomobil yoldan çıkıp tarlaya uçtu. Kazada biri bebek olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Ailesini katleden itfaiyeci cezaevinde yaşamına son verdi

Aydın’da eşi ve iki çocuğunun öldüğü yangınla ilgili soruşturmada tutuklanan itfaiyeci, cezaevinde hayatına son verdi.

Rize’de Otobüs Kazası: Yaralı Yok

Rize’de yolcu otobüsü kontrolden çıkarak refüje çarptı, yolcular zarar görmedi.

Bodrum’da 27 Düzensiz Göçmen ve 2 Kaçakçı Yakalandı

Bodrum açıklarında 27 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.

Yalova’daki düğünde tavuk pilav yiyen 100 kişi hastanelik oldu

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde düzenlenen bir sünnet düğününde tavuklu pilav yiyen yaklaşık 100 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Partilerin oy oranları belli oldu! İşte dev şirketlerin anket sonuçları

Erken seçim tartışmalarının alevlenmesi ile beraber çok sayıda anket şirketi sahada araştırma yapıyor. İşte ORC, GENAR VE PİAR şirketlerinin son aylarda yaptıkları anketlerde partilerin aldıkları oy oranları…