Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüşme Gerçekleştirdi

DEM Parti‘ye mensup olan milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında bulunan terörist lider Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını yakında açıklayacaklar. Görüşme hakkında ayrıntılı bilgiler, DEM Parti tarafından yapılan resmi açıklamada paylaşılacak.

Partinin açıklamasına göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da bulunan PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmeye dair detayları Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında izleyicilerle paylaştı.

Altan Sancar, görüşmenin detaylarını şu şekilde aktardı: “Bu gece önemli gelişmeler yaşanacak. Gelecek açıklama öncesinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi ve belirli heyetlerin belirli yerlere gitme ihtimali bulunmakta. Yarın yapılacak açıklamanın öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları merakla beklenmekte.”

‘MHP Liderinin Çağrısına Uyumlu Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama yapılacak ve PKK‘nın silah bırakması yönünde çağrıda bulunulacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam etmekte.

‘Silah Bırakma Çağrısı Bekleniyor’

Yarın içerisinde silahları bırakma ve silahlı mücadeleyi sonlandırma yönünde bir açıklama yapılması öngörülmekte. Görüşmelerin hangi yerlerde gerçekleşeceği henüz net değil fakat yapılan görüşmelerin bu çağrının yapılacağına işaret ettiği belirtilmekte.

Related Posts

Marketten aldığı o kurabiye 1 saat içinde hayattan kopardı: Hatalıymış!

78 yaşındaki Peggy Bryant’in yediği kurabiye hayatına mal oldu. Nedeniyse market hatası.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği: Önce Macron sonra Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Küresel ısınmanın sebebi zenginler!

Yeni araştırma, dünya nüfusunun en zengin %10’unun 1990’dan bu yana küresel ısınmanın üçte ikisinden sorumlu olduğunu ortaya koydu; bilim insanları servet vergisiyle eşitsizliğin iklim krizine yansımasını gidermeyi öneriyor.

CHP’li Tanrıkulu: Kayyum rejimine son verilmesi lazım

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Demokrasi inşa edilecekse kayyum rejimine son verilmesi lazım” dedi.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

İsrail’in saldırıları bitmiyor! Gazze’de can kaybı yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar nedeniyle can kaybı 52 bin 787’ye, yaralı sayısı 119 bin 349’a yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları aralıksız devam ederken, sivil can kaybı artıyor. Filistin …