Starlink, uydu internet donanımını ücretsiz hale getirdi

SpaceX’in Starlink adlı uydu internet hizmeti, kullanıcılar için donanım maliyetlerini sıfırlayan yeni bir abonelik modeli sunuyor. Şirketin başlattığı 12 aylık konut interneti planı, belli bölgelerde 349 dolarlık tek seferlik donanım ücretini tamamen kaldırarak abonelere uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Hem de aylık ücretleri artırmadan.

Yeni kampanya dahilinde kullanıcılar, ekipmanı 30 gün boyunca deneyip memnun kalmazlarsa hiçbir ek ücret ödemeden iade edebiliyor. Ancak 30 gün sonrasında hizmet adresini değiştirmek veya aboneliği erken iptal etmek istediklerinde, donanım ücreti orantılı olarak iade ediliyor.

Bazı bölgelerde yoğun talep nedeniyle yaklaşık 100 dolarlık bir “talep ücreti” uygulanabiliyor. SpaceX, bu uygulama ile yoğun kullanılan bölgelerde altyapı yükünü dengelemeyi amaçlıyor.

Daha fazla kullanıcı hedefleniyor

Bu yeni model, özellikle kırsal kesimde internete erişim konusunda zorluk yaşayan kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor. Yüksek donanım maliyetleri nedeniyle hizmete ulaşamayanlar, artık yalnızca aylık abonelik ücretini ödeyerek Starlink hizmetinden faydalanabiliyor.

12 aylık konut planı geçtiğimiz ay bazı ülkelerde sessizce başlatılmıştı ancak şimdi daha geniş bir kitleye yayılmış durumda. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi belirli bölgelerde ve çoğu Avrupa ülkesinde bu abonelik modeli sunuluyor. Fakat Hırvatistan gibi bazı ülkelerde kampanya, daha yavaş bir bağlantı sunan Starlink Mini cihazı için geçerli.

SpaceX’in bu adımı, daha fazla abone çekmeyi ve donanım maliyetlerinden kaynaklanan giriş engelini kaldırmayı amaçlıyor. Görünüşe göre firma, aylık sabit gelirini artırarak donanım maliyetlerini dengelemeyi planlıyor.

Starlink internet hizmeti, Avrupa’nın birçoğunda aktif olsa da Türkiye halen bu hizmetin dışında bulunuyor. Starlink’in resmi internet sitesinde Türkiye, hizmet sunulan ülkeler listesinde henüz yer almıyor ve uzunca bir süredir düzenleyici onay beklediği belirtiliyor. Türkiye’ye gelmemesinin sebebi olarak BTK’dan alınması gereken lisanslar ve pazar dinamikleri gösterilebilir.

Related Posts

Çikolata kistleri masum değil; bağışıklık sistemi hastalıklarına yakalanmayı artırıyor

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, çikolata kistleri bulunan kadınların, çeşitli otoimmün (bağışıklık sistemi) hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Bir ilk daha: Laboratuvar ortamında, gerçeğe çok yakın tavuk eti üretildi

Tokyo Üniversitesi bilim insanları, geleneksel çiftlik üretimine ihtiyaç duymadan, gerçek tavuk dokusunu ve yapısını taklit eden laboratuvar ürünü tavuk eti geliştirdi. Bu devrim niteliğindeki teknoloji, hem gıda sektörünü hem de sağlık alanlarını kökten değiştirebilir.

WhatsApp, web sürümüne arama özelliği getiriyor!

WhatsApp’ın web sürümüne sesli ve görüntülü arama desteği geliyor. Mobil uygulamalarda uzun süredir aktif olarak kullanılan bu özellik, ilk kez doğrudan web tarayıcıları üzerinden de erişilebilir hale gelecek. WhatsApp, web sürümü için arama …

Samsung, iki modeli için daha One UI 7 güncellemesini yayınladı!

Samsung, One UI 7 güncellemesinin dağıtımını hız kesmeden sürdürüyor. Güney Koreli marka, son olarak iki modelini daha yeni sürüme yükseltti. Peki, güncellemeyi alan modeller neler? İşte detaylar! Avrupa’daki Galaxy Z Fold 5 ve Flip 5 için One UI 7 …

Bu cihazı dizüstü bilgisayarınızdan uzak tutun: Düşündüğünüzden daha hızlı hasar bırakır

Isılar cep telefonlarının düşmanı olarak kabul edildiğinde evde bazı cihazlardan uzak tutulması önerilir. İşte bilgisayarı uzak tutmanız gereken cihazlar…

ASELSAN 50. yılında KKTC’de gençlerle buluşuyor

Türkiye’nin savunma sanayiinde bağımsızlık yolculuğuna öncülük eden ASELSAN 50’nci kuruluş yıl dönümünü dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2025’te kutluyor. Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Türkiye’ye uygulanan ambargoları aşmak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir