Bakan Şimşek Endonezya Maliye Bakanı ile görüştü

İki Ülke Arasında İş Birliği Vurgusu: Türkiye ve Endonezya Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen toplantılarda, Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi konusunda ortak bir vizyon belirlemiştir.

Bu doğrultuda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile 5 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleşen görüşmede, küresel ve bölgesel ekonomik gelişmeler ile birlikte ikili ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini ele almıştır.

Görüşmede özellikle savunma sanayi, yüksek katma değerli üretim, yapay zeka, dijital ekonomi ve ortak projeler gibi alanlarda iş birliğinin önemi vurgulanmıştır. İki ülke arasındaki bu iş birliği adımları, ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Related Posts

Togg T10X, elektrikli araç ve C-SUV segmentinde zirvede

Togg, yılın ilk 4 ayında hem elektrikli araç hem de C-SUV segmentinde zirveye yerleşti.

Evleneceklere bir masraf daha çıktı: Artık bedavaya göbek atmak yok

Düğün hazırlıkları yapan çiftlere kötü haber geldi. Ev, eşya, salon derken şimdi de müzik telifi masraf kalemlerine eklendi. MESAM, düğünlerde çalınan şarkılar için telif alınması yönünde çalışmalara başladı.

İcra ülkesi olduk

Bu yıl sadece dört ayda icra dairelerine 3 milyon 448 bin yeni dosya daha eklenince; toplam dosya sayısı 23 milyon 329 bine ulaştı.

Beyaz eşya sektöründen kritik veri: İç satışlar yüzde 15 geriledi

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, geçen yılın aynı zamanlarına göre beyaz eşyada iç satışların yüzde 15 gerilediğini bildirdi.

Bakan Şimşek, ekonomi programını 19 Mart ve gümrük vergisi gerilimi üzerinden savundu: Eğer program başarılı olmasaydı Türkiye bu iki şoku böyle atlatabilir miydi?

Bakan Şimşek, ekonomi programını 19 Mart ve gümrük vergisi gerilimi üzerinden savundu: Eğer program başarılı olmasaydı Türkiye bu iki şoku böyle atlatabilir miydi?

İhracatçının döviz bozdurma zorunluluğu yüzde 35’e çıktı

İhracatçının döviz bozdurma zorunluluğu yüzde 35’e çıktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir