TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

Sırrı Süreyya Önder’in Cenazesi Meclis’e Getirilmedi

15 Nisan’da kalp krizi geçiren ve tedavisi devam ederken 3 Mayıs’ta hayatını kaybeden DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi, ailesinin isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmedi.

Eski milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, meclis başkanları ve başkanvekillerinin vefatlarında genellikle TBMM’de tören düzenlenir ve cenazeler meclise getirilirdi. Ancak, 3 Mayıs’ta hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için sadece Meclis Tören Salonu’nda bir taziye töreni düzenlendi. Önder’in cenazesinin meclise getirilmemesi ise merak konusu oldu.

Ailesinin İsteği Üzerine

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Fatih Atik, TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programında konuya açıklık getirdi. Atik, “Ailesinin isteği doğrultusunda Meclis’e naaşının getirilmediğini” belirtti. Devlet Bahçeli’nin, salon girişinde Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntü ise dikkat çekti. Atik, Önder’in geniş yüreğe sahip olduğunu ve önemli bir köprü görevi üstlendiğini vurgulayarak, “Uzatılan el devletin şefkat elidir. Tüm partilerin katıldığı taziye töreninde dikkat çeken detay, Süreyya Önder’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşıydı” dedi.

Tüm taziye mesajları için DEM Parti, Meclis’te taziyeleri kabul etti.

Related Posts

AK Partili Demirer’den Nevşin Mengü’ye ‘Fatih’ çağrısı: Hangi dilde sohbet edeceğimizi siz seçin

Gazeteci Nevşin Mengü, Fatih Sultan Mehmet’in AK Partililerin idealize edemeyeceği bir figür olduğunu söyleyip, “Kaç dil konuşan, aslında Türkiye’de seküler geleneğe oturtulacak bir adam.” ifadelerini kullanmıştı. Mengü’nün bu çıkışına AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer kahve daveti ile yanıt verdi. “Bir gün kahveye bekleriz, hangi dilde sohbet etmek istediğinizi de siz seçin. Bizim kadınlarımızın her biri Sultan Fatih kadar İstanbulludur, donanımlıdır, entelektüeldir.” diyen Demirer, “Yabancı dil bilmeyi sekülerlik olarak gören son nesilsiniz.” ifadelerini kullandı.

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

CHP, miting sonrası Yozgat’ı anketle ölçtü: Yozgatlıların oy tercihi nasıl değişti, İmamoğlu hakkındaki iddialara inanıyorlar mı?

Cumhur İttifakı’nın oyları eriyor, CHP yüzde 30’u buluyor. Yozgatlılar İmamoğlu hakkındaki suçlamalara ikna olmadı, yarısı erken seçim istiyor”

Resmi Gazete’den Kartalkaya yangını araştırma komisyonu hakkında yeni karar

Bolu’da Kartalkaya çıkan ve 78 yurttaşın hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili TBMM’de kurulan araştırma komisyonunun görev süresi bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Öğrenciler cep telefonu yasağına karşı greve gidiyor

Kanada’nın Québec eyaletinde, öğrencilere yönelik yeni cep telefonu yasağına karşı bir öğrenci grevi hazırlanıyor. Öğrenciler, sosyal medyada yayılan çağrıların ardından 9 Mayıs’ta okulları boykot etmeyi planlıyor. Grevin büyüklüğü ise henüz belirsiz …

Cenevre’de Gazze gerginliği tırmanıyor

Cenevre Üniversitesi (UNIGE), Uni Mail binasında geçen çarşamba günü başlayan Filistin yanlısı öğrenci işgaline karşı tutumunu netleştirdi. Üniversite, öğrencilerden bu eylemi düzenlemek için resmi izin almasını ve aksi takdirde polis müdahalesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir