Japon otomotiv devinden yatırımcılara kritik uyarı

Toyota, Trump’ın İthal Otomobillere Uyguladığı Tarifelerden Etkilendi

Japon otomotiv devi Toyota, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithal otomobillere uyguladığı tarifelerin Nisan ve Mayıs aylarında faaliyet kârında 1,3 milyar dolarlık düşüşe neden olacağını duyurdu. Şirket, bu durumun mali yıl projeksiyonlarını değiştirdiğini açıkladı.

Toyota’dan yapılan açıklamada, 31 Mart 2026’da sona erecek mali yıl için analistlerin faaliyet kârı beklentisinin 4,7 trilyon yen olarak öngörüldüğü ancak 3,7 trilyon yen olarak revize edildiği belirtildi. Geçen mali yılda ise şirket 4,8 trilyon yen faaliyet kârı elde etmişti.

Ancak bu rakam, 2024 mali yılında kaydedilen 5,35 trilyon yenlik rekorun altında kaldı. Bu rekor, şimdiye kadar herhangi bir Japon şirketinin ulaştığı en yüksek faaliyet kârı olarak kaydedilmişti.

Toyota CEO’su Koji Sato, tarife uygulamalarındaki belirsizliklerin devam ettiğini belirterek, “Detaylar hala belirsiz. Bu nedenle bu gelişmelere nasıl tepki vereceğimizi veya etkilerini nasıl değerlendireceğimizi şu anda tam olarak belirlemek zor,” dedi. Sato, şirketin ABD’deki üretim stratejilerini orta ve uzun vadede yeniden gözden geçireceklerini de vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Trump, ithal otomobillerin alüminyum ve çelik tarifelerinden muaf tutulacağını duyurmuştu. Ancak bu kararın ayrıntıları ve kapsamı halen belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

Asya borsaları karışık seyrediyor

SPK’den kripto varlık platformlarına “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’den kripto varlık platformlarına “rezerv kanıtı” düzenlemesi

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir