FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Melnikov: ‘Gazetecilerin terörist gibi gözaltına alınması kabul edilemez’

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Ivan Melnikov, Bakü’de Sputnik ve Ruptly çalışanlarının yasa dışı gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uydu verileri tehlikeyi ortaya çıkardı! 20 yılda iki katına çıktı

Yeni bir araştırma, Dünya’nın enerji dengesizliğinin son 20 yılda iki katına çıktığını ortaya koydu. Bu durum, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanabileceğine işaret ediyor.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.