İsrail’in İran’a saldırılarında 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti

İsrail saldırılarında 6 İranlı nükleer bilim insanı hayatını kaybetti

İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği saldırılarda 6 nükleer bilim insanının öldüğü açıklandı.

  • Abdulhamid Menuçehr
  • Ahmed Rıza Zülfikari
  • Emir Hüseyin Fıkhi
  • Motlabizade
  • Muhammed Mehdi Tehrançi
  • Feridun Abbasi

İran’ın resmi haber ajansı Tesnim’e göre, İsrail’in sabaha karşı düzenlediği saldırılarda yukarıda ismi geçen nükleer bilim insanları hayatını kaybetti.

Feridun Abbasi, saldırıda hayatını kaybedenlerden biriydi ve daha önce İran’ın Atom Enerjisi Kurumu Başkanı olarak görev yapmıştı. Ayrıca, 2010’da İsrail’in suikast girişiminden yaralı kurtulmuştu.

Diğer bir bilim insanı olan Muhammed Mehdi Tehrançi ise İslami Azad Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyordu.

İsrail, Tahran, Tebriz, İsfahan, Natanz nükleer tesisi, Loristan ve Kirmanşah kentlerine düzenlediği saldırılarla büyük bir kayba sebep oldu.

Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami dahil üst düzey askeri yetkililer ile nükleer bilim insanları hayatını kaybetti.

İsrail’in Tahran’daki saldırılarında sivil yerleşim yerleri de hedef alınırken, çok sayıda sivil vatandaş da hayatını kaybetti. (AA)

Related Posts

Trump’ın doğum gününde asker geçit töreni düzenlenecek! Maliyeti dudak uçuklattı

Halk TV’de Selin Sabit’in sunduğu Gündem Özel programına Halk TV Dış Haberler Müdürü Işın Eliçin konuk oldu. Eliçin, bugünün (14 Haziran) ABD için kritik bir gün olduğunu ve protestolar gerçekleşebileceğini aktardı. Eliçin, ABD Başkanı Donald Trump …

CHP, 14 yıl sonra Bayburt’ta olacak… Miting alanına engel: KYK yurtları boşaltıldı!

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin 10’cusunu bugün Bayburt’ta gerçekleştirilecek. Kentte istedikleri yerde miting yapmalarına izin verilmediğini belirten CHP’liler, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin de yurtları boşaltmalarının istendiğini ifade ederek yaşananlara tepki gösterdi.

İran İsrail saldırılarında 3 kişi öldü

İran’ın İsrail’e dün akşamdan itibaren düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3’e yaralananların sayısı ise 91’e yükseldi

Ankara’da kene alarmı verildi! Vatandaşlara ‘kıyafet’ çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan duyuruda, Ankara’da kene popülasyonunda ciddi artışın gözlendiği, sahadaki ekiplerin gerekli müdahaleleri sürdürdüğü ancak vatandaşların park, bahçe gibi açık alanlar için açık renkli ve uzun giysiler tercih etmesi, dönüşte kene kontrolü yapması tavsiye edildi.

Ankara’da 1624 sikke ve 126 tarihi obje yakalandı

Ankara’da polisin düzenlediği operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan 1624 sikke ile 126 adet altın, gümüş ve bronz obje ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Erdoğan’ın yardımcısından İsrail’in İran’a saldırısına tepki: Uluslararası kurumlara dikkat çeken çağrı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin “Netanyahu yönetiminin meşru gerekçelerden yoksun ve bölgesel istikrarı bozmaya yönelik saldırganlığını en güçlü şekilde kınıyoruz” açıklamasını yaptı.