Araplar enerji devine göz dikti! Milyarlarca doları aktaracak

Abu Dabi Hükümetine Ait Şirket, Avustralyalı Doğalgaz Devi Santos’u Satın Almak İçin Harekete Geçti

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı olan Ulusal Petrol Şirketi, enerji devi için adım attı ve Avustralya merkezli doğalgaz devi Santos’u satın almak için $18,7 milyarlık bir teklif yaptı. Santos, Asya ve Avustralya’da faaliyet gösteren bir şirket olarak bilinmektedir.

Santos, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait olan Ulusal Petrol Şirketi’nin teklifinin şu anda değerlendirme aşamasında olduğunu duyurdu.

Doğalgaz devi Santos, Abu Dabi hükümeti ile anlaşmaya varıldığı takdirde teklifi kabul edeceklerini belirtti.

Teklif Sonrası Şirket Değerinde Artış

BAE Devlet Petrol Şirketi’nin yapmış olduğu teklif, Santos’un piyasa değerini artırdı. Geçtiğimiz hafta yapılan piyasa kapanış fiyatının üzerinde bir seyir izleyen Santos, şirketin teklifinin %28 üzerinde olduğunu açıkladı.

Ayrıca teklifin ardından şirketin hisseleri, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda yapılan erken işlemlerde %15’in üzerinde bir artış gösterdi.

Farklı Ülkelerde Faaliyet Gösteriyor

Adelaide merkezli Avustralyalı Santos, Avustralya dışında da faaliyet gösteriyor. Abu Dabi hükümetinin teklifte bulunduğu şirket, ABD, Papua Yeni Gine ve Doğu Timor’da da projeler yürütmektedir.

Related Posts

32 günlük faizde 1,5 milyon TL’nin getirisi ne kadar?

Çeşitli bankalar faiz oranlarını revize ederken, yatırımcılar en avantajlı getiri sunan fırsatları yakalamak için yoğun bir şekilde araştırma yapmaya başladı.

Hazine’den yarın çift ihale: İki tahvil ve kira sertifikası satışı!

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 17 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek ihalede, 4 yıl (1456 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli devlet tahvilinin ilk ihracı …

7 dünya lideri Kanada’da bir araya geliyor

Küresel ticaret politikalarının ele alınması gündemiyle planlanan G-7 liderler zirvesi Kanada’nın Kananaskis bölgesinde gerçekleşiyor.

Bayraktar AKINCI’dan ÇAKIR füzesiyle tam isabetli otonom atış

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan üretimi ÇAKIR seyir füzesiyle gerçekleştirdiği alçak irtifa seyir ve otonom hedef tanıma atış testini başarıyla tamamladı.

Yabancı çoban istihdamı için başvurular başladı

Çoban açığını kapatmak amacıyla, yabancı çobanlara çalışma izni başvuruları alınmaya başlandı.

Benzinden sonra motorine de zam geldi!

Benzinden sonra motorine de zam geldi!