Macron ve Şara’dan kritik telefon görüşmesi

Macron, Suriye’nin Egemenliğine ve Toprak Bütünlüğüne Bağlılığını Yineledi

Elysee Sarayı kaynaklarına göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la gerçekleştirdiği görüşmede, Fransa’nın Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını teyit etti. Macron, görüşmenin ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Suriye’nin istikrarı, sadece bölge için değil, Avrupa’nın güvenliği açısından da hayati önemdedir” sözlerine yer verdi.

İsrail-Suriye Gerilimi Üzerine Mutabık Kalındı

İki lider, İsrail’in Suriye topraklarına gerçekleştirdiği hava saldırılarının bölgedeki gerilimi tırmandırdığı konusunda hemfikir oldu. Macron ve Esad, sivil altyapının korunması ve gerginliğin artmaması için diplomatik çabaların artırılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı. Macron, bu kapsamda İsrail ile devam eden temasların önemine vurgu yaptı.

Süveyda kentinde yaşanan Dürzi ve Bedevi toplulukları arasındaki çatışmalara da değinen liderler, olayların sonucunda hayatını kaybeden yaklaşık 1000 kişinin anısına saygı duydu. Macron, bu tür şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun sivilleri koruma sorumluluğunu hatırlattı.

Görüşmede ayrıca, Suriye-Lübnan sınırındaki güvenlik durumu ve sınırı kaçak geçişlere karşı alınabilecek ortak önlemler ele alındı. Fransa’nın sınır güvenliği konusunda teknik destek sağlamaya hazır olduğu belirtildi.

Related Posts

İran’daki Devrim Muhafızları adliyesinde çatışma

İran’ın doğusu ve batısında art arda gelen saldırılar, silahlı ayrılıkçı grupların sınır bölgelerindeki varlığını yeniden gündeme taşıdı. Sistan-Beluçistan’daki IRGC mahkemesine düzenlenen saldırıda beş güvenlik görevlisi öldü, saldırıyı Jaish al-Adl üstlendi.

İmamoğlu’nun adaylık ofisi açıldı: İlk tabela Ankara’da asıldı

İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” açılışı bugün Ankara’da gerçekleştirildi.

10 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sürücüye beraat!

Bolu’da, 10 yaşındaki Hasan Talha Yılmaz’a, cip ile çarparak ölümüne neden Nurten Y., yargılandığı davada beraat etti. Yılmaz’ın babası Yamaç Yılmaz, karara tepki göstererek, “10 yaşında bir çocuğa nasıl yüzde 100 suç verilir yani. Böyle bir şey olamaz. Evladımızın kanını parayla değiştirmeyiz” dedi.

38 il kavruldu, rekor Kurtalan’da

Afrika sıcakları bunaltmaya devam ediyor. Dün 38 ilde sıcaklık ilçelere göre 40 derecenin üstüne çıktı. Rekor 49.1 derece ile Siirt’in Kurtalan ilçesinde.

Salih Uzun’dan Memur-Sen’e sert eleştiri: İstemek değil, almak sendikacılıktır

CHP İzmir Milletvekili Salih Uzun, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın 8. Dönem Toplu Sözleşme teklifine tepki gösterdi.

Traktörlerle insanlık konvoyu: Yangınla savaşa cepheye gider gibi gittiler

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde dört gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bursa sınırına dayandı. Çiftçiler traktörleriyle, insanlık konvoyu oluşturdu.