ABD Başkanı Trump’tan tüp bebek tedavisini kolaylaştıracak düzenleme

ABD Başkanı Donald Trump, tüp bebek tedavisine (IVF) erişimin genişletilmesi ve daha uygun fiyatlı hale getirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını öngören başkanlık kararnamesine imza attı.

ABD Başkanı Trump, Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da düzenlediği basın toplantısında, imza attığı yeni başkanlık kararnamelerini duyurdu.

Trump, ülke genelinde tüp bebek tedavisine erişimin kolaylaştırılması ve daha uygun fiyatlı hale getirilebilmesine yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını öngören bir başkanlık kararnamesine imza attı.

Seçim kampanyası döneminde Trump, kürtaj karşıtı açıklamalarının yanı sıra tüp bebek tedavisinin herkes için karşılanması çağrısında bulunmuştu.

Trump ayrıca, “yönetimde radikal şeffaflık” başlığını içeren bir diğer kararnameye imza atarak tüm federal kurumların bütçe ve harcamalar konusunda daha şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Related Posts

CHP’den AKP’ye geçen Şehitkamilli Başkanı Umut Yılmaz Erdoğan’a övgü yağdırdı

CHP’den AKP’ye geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın davası benim de davamdır” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdırdı

Kepez’de Emeklilere Özel Sosyal Lokaller

Kepez Belediyesi, emeklilerin sosyal yaşama katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Emekliler Lokali projeleriyle vatandaşlardan büyük beğeni topluyor. Varsak ve Dokumapark’ta bulunan lokaller, emeklilerin arkadaşlıklar kurmasına ve stres atmasına olanak sağlıyor.

Gönüllü Gençler Osmaneli’nde Buluştu

Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında gençler Osmaneli’nde bir araya geldi, kültürel değerler tanıtıldı.

Beş maddede Beyaz Saray Zirvesi

ABD’nin başkenti Washington D.C.’de, Avrupalı liderlerin ve Ukrayna lideri Zelenski’nin katılımıyla gerçekleşen Beyaz Saray Zirvesi’nde beklenenin aksine gerilimden uzak ve uzlaşmanın daha yoğun olduğu bir düzlemde gerçekleşti.

Otomobil ağaca çarptı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Denizli’de ağaca çarpan otomobilde 2 kişi hayatını kaybetti. Sürücü ise ağır yaralandı.

Spermlere zarar veriyor: Plastiklerdeki tehdit

Araştırmalar, son 50 yılda dünya genelinde sperm sayısının yılda yaklaşık yüzde 1 oranında azaldığını gösteriyor.