AKP’li isim böyle isyan etti: ‘Çözüm, liyakat, ehliyet, hak, adalet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yakınlığıyla Bilinen Eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ten Akademide Liyakatsizlik Eleştirisi

Açıklamalarda bulunan eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk, yakınlığıyla bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kadrolaşmada liyakatsizlik olduğunu vurgulayarak adalet çağrısında bulundu.

“Kim Giriyo Ya?”

Külünk, bu durumu “Üniversitede akademik kariyer yapmak istiyorum fakat şartların çok iyi olmasına rağmen giremiyorum.’ şeklinde açıkladı ve ekledi: “Çok sık duyduğumuz feryat. Kim giriyor ya? O bölüm başkanının kendi belirlediği bir talebesi giriyor, ya rektörün istediği birisi belirliyor kadroları.”

“Bundan Bilim Çıkar Mı?”

Külünk, şu ifadelerle devam etti: “Kendi arasında dön baba dönelim şimdi, bundan bilim çıkar mı? Buradan Harward çıkar mı? Georgetown çıkar mı? London School of Economics çıkar mı?”

“Gümüşhane’de Uluslararası İlişkilerin Ne İşi Var?”

“Yani birkaç tane üniversitemiz var bu anlamda seviyesi yukarıda, başka? Bu modellemeye… Yani Gümüşhane’de uluslararası ilişkilerin ne işi var ya? Gümüşhane’de hukuk fakültesi? Veya Anadolu’nun her yerinde hukuk fakültesi…” dedi.

“Yazık Değil Mi Bunlara?”

Külünk, “Yüz binlerce üniversiteden mezun olmuş, kamu kurumlarının kapısında “Bu kurumun hukuk işlerini, ticari işlerini ben takip edeyim” diyen hukuk mezunu evlatlarımız. Yazık değil mi bunlara ya? Hesapsız kitapsız bölümler açılıyor, ondan sonra ortada yüzlerce, binlerce devletten kadro bekleyen üniversiteliler. Bu çocukların hayallerini yıkmaya kimin ne hakkı var ya? Kimin ne hakkı var?” diye sordu.

“Eğitim Devrimi Şart”

Son olarak Külünk, “Dolayısıyla, eğitim devrimi şart! Liselerde bu ezbercilik nedir ya? Kaldıralım bunu ya, herkes yeteneğini keşfetsin. Şimdi benim bir torunumun sosyal zekâsı çok güçlü, diğer torunumun ben zekâsı. Niye ikisini eşitliyoruz? Bırak, o sosyal zekâsıyla sıyrılsın, çıksın kendi yeteneklerine göre o da.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

  • Çözüm: Liyakat, Ehliyet, Hak ve Adalet

Related Posts

23 Nisan’da ne oldu?

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. TBMM, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan Ankara’da açıldı ve ülkenin yönetim merkezi haline geldi. Türkler için en önemli günlerden biri olan …

Diyarbakır’da Filistinli Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Düzenlendi

Diyarbakır’da Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenlendi DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenledi. Mimar Sinan Ortaokulu …

Trabzon’da 23 Nisan Coşkusu: Etkinlikler Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde

Trabzon’daki Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sabah 11.00’de başlayacak etkinliklerin 16.00’ya kadar devam …

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden 23 Nisan Şenliği: Çocuklar Eğlendi ve Öğrendi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 23 Nisan …

Çilimli Kaymakamı, Koltuğunu Çocuklara Devretti

DÜZCE(İHA) – Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde koltuğunu çocuklara devretti. Çilimli Kaymakamlık makamında düzenlenen temsili devir teslim töreninde, Kaymakam …

Çocuklara Bisiklet Sevgisi Aşılama: ‘Bisiklet Rotası’ Dergisi Yayınlandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu, 60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu çocuklara anlatmak, bisikleti sevdirmek ve çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla özel bir dergi hazırladı. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 27 Nisan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir