AYM Başkanı Özkaya’dan ‘ahiret’le adalet vurgusu: Hassas teraziler bir gün kurulacak

Anayasa Mahkemesi 63. Kuruluş Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı

Anayasa Mahkemesi, kuruluşunun 63. yıl dönümünü Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen bir törenle kutladı. Törene, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüksek yargı organı başkanları, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Dolmabahçe Sarayı’na girişinde Erdoğan’ı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya karşıladı.

Yapılan konuşmada, toplumun huzuru, iç barışı, refahı ve güvenliği için adaletin kritik bir unsuru olduğunu vurgulayan Kadir Özkaya, “Adaletli toplumlarda huzur ve insanlar arasındaki güven artar. Dolayısıyla toplumun düzeni ve bireylerin haklarının korunması açısından adalet son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Haksızlığa Yer Yok

Özkaya, “Haksızlığa uğramış gibi davrananlara, hukuku kişisel çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışanlara ve kendi lehine olanı hak olarak görenlere prim verilmemelidir. Her zaman doğruluktan ayrılmadan hakka saygı gösterilmelidir. Yapılan iyilik ya da kötülük ne kadar küçük olursa olsun, bir gün karşımıza çıkacak ve sorumluluğumuzu hatırlatacaktır.” şeklinde devam etti.

Özkaya, sözlerini dinsel referanslarla destekleyerek, “Kur’an-ı Kerim, adaleti sağlayacak hassas terazilerin bir gün kurulacağını, bugün adaleti gerçekleştirmeye çalışarak, geçici olan bizlere de sıra geleceğini ve bir gün sorgulanacağımızı ifade ediyor. Bu nedenle bugünün kıymetini bilmeli ve adalet ve hukuk devleti prensiplerimizi dikkatle korumalıyız.” dedi.

Related Posts

Cehaletin böylesi! Düğün konvoyundan atılan meşale ile mahalleyi yakıyorlardı

Muğla Valiliği’nin il genelinde ormanlara girişleri ve tüm yanıcı maddelerin kullanımını yasakladığı Milas’ta düğün konvoyunda atılan bir meşale yangın çıkardı. Şiddetli rüzgar ile hızla yayılan yangında evler yanmaktan son anda kurtarıldı.

İsrail bu kez de Lübnan’ın güneyini vurdu

İsrail ordusu, Lübnan’ın Ayta eş-Şab beldesine saldırı gerçekleştirdi.

CHP’deki iç kavgaya Büyükerşen de dahil oldu: Kılıçdaroğlu’nun siyasi hırsları aklının çok üstünde

Pazartesi günü görülecek ‘şaibeli kurultay’ gölgesinde ‘mutluk butlan’ tartışmalarıyla iç savaşın yaşandığı CHP’de krize eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de dahil oldu. Kılıçdaroğlu’na vefa duyduğunu ancak eski genel başkanın son günlerdeki tutumunun, siyasi hırslarının aklının çok üstünde olduğunu ifade eden Büyükerşen, “Bu gerçek, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin ruhuna ve prensiplerine tamamen aykırıdır. Esefle kınıyorum.” dedi.

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayınlandı

HSK kararıyla çok sayıda hakim ve savcının görev yeri değişmişti. Yeni görev yerleri bugünkü Resmi Gazete ile duyuruldu.

Madenciyi savunan muhtara köylü kızdı

Akbelen ormanlarını talan eden YK Enerji A.Ş. şirketi, köy muhtarları aracılığıyla halkla ilişkiler çalışması başlattı.

Nefes’in ‘İmamoğlu’ manşetine gazetenin yazarlarından tepki geldi: ‘Bunu Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor’

Nefes Gazetesi, “Ekrem Başkan önemli ama partinin tek gündem maddesi bu olmamalı” başlıklı haberini manşete taşıdı. CHP kulislerine dayandırılan haber üzerine gazete yazarları Nevşin Mengü ve Deniz Zeyrek’ten tepki geldi.