AYM Başkanı Özkaya’dan ‘ahiret’le adalet vurgusu: Hassas teraziler bir gün kurulacak

Anayasa Mahkemesi 63. Kuruluş Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı

Anayasa Mahkemesi, kuruluşunun 63. yıl dönümünü Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen bir törenle kutladı. Törene, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüksek yargı organı başkanları, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Dolmabahçe Sarayı’na girişinde Erdoğan’ı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya karşıladı.

Yapılan konuşmada, toplumun huzuru, iç barışı, refahı ve güvenliği için adaletin kritik bir unsuru olduğunu vurgulayan Kadir Özkaya, “Adaletli toplumlarda huzur ve insanlar arasındaki güven artar. Dolayısıyla toplumun düzeni ve bireylerin haklarının korunması açısından adalet son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Haksızlığa Yer Yok

Özkaya, “Haksızlığa uğramış gibi davrananlara, hukuku kişisel çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışanlara ve kendi lehine olanı hak olarak görenlere prim verilmemelidir. Her zaman doğruluktan ayrılmadan hakka saygı gösterilmelidir. Yapılan iyilik ya da kötülük ne kadar küçük olursa olsun, bir gün karşımıza çıkacak ve sorumluluğumuzu hatırlatacaktır.” şeklinde devam etti.

Özkaya, sözlerini dinsel referanslarla destekleyerek, “Kur’an-ı Kerim, adaleti sağlayacak hassas terazilerin bir gün kurulacağını, bugün adaleti gerçekleştirmeye çalışarak, geçici olan bizlere de sıra geleceğini ve bir gün sorgulanacağımızı ifade ediyor. Bu nedenle bugünün kıymetini bilmeli ve adalet ve hukuk devleti prensiplerimizi dikkatle korumalıyız.” dedi.

Related Posts

Bodrum’da 4,1 büyüklüğünde deprem

Muğla’nın Bodrum ilçesinde saat 02.48’de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde olumsuz bir durum yaşanmadı.

ABD’den Pakistan ve Hindistan’a “işbirliği” çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile ayrı ayrı telefonda görüşerek bölgede “işbirliği” çağrısı yaptı.

İki yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü

Annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

İBB’ye abluka… ‘İkinci dalga’ operasyonda son bilanço: 18 tutuklama, 4 ev hapsi, 8 yurt dışı yasağı…

“Saray” talimatıyla İBB’ye yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 48 kişinin 30’u hakkında tutuklama talep edilmişti. Hakimlik, Dilek İmamoğlu’nun ağabeyi Cevat Kaya dahil 18 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa için ev hapsi kararı çıktı. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’da: Meloni ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Çeşitli temaslarda bulunacak olan Erdoğan ilk görüşmesini İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile gerçekleştiriyor.

Ukrayna: Rusya’nın saldırısında 12 yaşındaki çocuk öldü

Rusya’nın Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği İHA saldırılarında bir çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir