‘Bu maaşı verene artık yol veriyoruz’


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğalgaz Taleplerini Dile Getirdi

Dün Kars’ta gerçekleşen toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı toplantının ardından CHP Kars İl Binası’nın açılış törenine katılan Özel, hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Özel, soğuk kış koşullarında acil bir ihtiyaç haline gelen doğalgaz konusunda şehirler arasındaki eşitsizliği vurgulayarak, “Bu şehirler doğalgazla ısınıyor. Doğalgaz olmayan ilçeler, kömürle ısınıyor.” dedi. Ayrıca Manisa’da doğalgazın yaygın kullanılmasına rağmen diğer bölgelerdeki durumu da örneklerle anlattı.

En düşük emekli maaşının yetersizliğine de değinen Özel, “Bugün en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret olmalıdır. Bu konuda tüm partilere sesleniyorum.” şeklinde konuştu. Aynı zamanda Türkiye’deki gerçek enflasyonun resmi verilere göre çok daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Doğalgaz ve Emekli Maaşı Sorunları

CHP Genel Başkanı, hükümetin doğalgaz ve emekli maaşı konusundaki adımlarını eleştirirken, Türkiye’nin bu konulardaki sorunlarına dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınması gereken önlemleri vurgulayarak, gelecek dönem için vadettikleri doğalgaz politikalarını açıkladı.

Özel’in Susuz ve Selim ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde de, partisinin eğitim ve kalkınma projelerine verdiği önem üzerinde durduğu belirtildi. Özel, Cılavuz Köy Enstitüsü’nün bulunduğu toprakları önemsediğini dile getirerek, bu konudaki çalışmalara vurgu yaptı.

İmralı Süreci Masaya Yatırılacak

Özel başkanlığında yapılacak CHP MYK toplantısında, yeni süreç ve DEM Parti’nin İmralı ziyareti sonrası siyasi partilerle başlattığı görüşme turları ele alınacak. Temkinli bir yaklaşım benimseyen CHP’nin, sürecin nasıl ilerleyeceğini kurmaylarıyla tartışması bekleniyor.

DEM Parti heyetinin AK Parti ile görüşmesindeki rolü konusunda soru işaretleri bulunurken, CHP’nin bu süreçteki tavrı merakla bekleniyor. Özel, CHP’nin sürece olan bakış açısını ve izleyeceği yol haritasını partisinin yetkilileriyle detaylı bir şekilde ele alacak.


Related Posts

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Melnikov: ‘Gazetecilerin terörist gibi gözaltına alınması kabul edilemez’

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Ivan Melnikov, Bakü’de Sputnik ve Ruptly çalışanlarının yasa dışı gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uydu verileri tehlikeyi ortaya çıkardı! 20 yılda iki katına çıktı

Yeni bir araştırma, Dünya’nın enerji dengesizliğinin son 20 yılda iki katına çıktığını ortaya koydu. Bu durum, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanabileceğine işaret ediyor.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.