Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni Arasında Telefon Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye-İtalya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile İtalya arasındaki 2024 yılında 32 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşıldığını belirtti. Ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilerek bu rakamın artırılabileceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin İtalya ile savunma sanayii ve enerji gibi birçok alanda iş birliğini artırma niyetinde olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını talep ettiği de aktarıldı. “Suriye’nin yeniden imarı için vakit kaybetmeden harekete geçmenin önemli olduğunu” belirten Erdoğan, yaptırımların kaldırılmasının ve İtalya’nın öncülük etmesinin bu sürece fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Uydu verileri tehlikeyi ortaya çıkardı! 20 yılda iki katına çıktı

Yeni bir araştırma, Dünya’nın enerji dengesizliğinin son 20 yılda iki katına çıktığını ortaya koydu. Bu durum, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanabileceğine işaret ediyor.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.

Trump TikTok’u pazarladı: Zenginleri bir araya getirdi

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi.