Dikmetaş Göleti Buzla Kaplandı

Giresun Şebinkarahisar’da Dikmetaş Göleti Buzla Kaplandı

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Dikmetaş Göleti, son günlerde yüzeyini buzla kaplayarak görsel bir şölen sunuyor.

Toplukonak ve Gürpınar köyleri arasında yer alan 1800 rakımlı Dikmetaş Yaylası’nda bulunan gölet, Devlet Su İşleri tarafından tarımsal sulama amaçlı inşa edilmiştir. Son günlerde bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle göletin yüzeyi buz tutmuş durumda.

Çevresindeki çam ve köknar ağaçlarıyla bütünleşen gölet, beyaz bir örtü ile kaplanarak doğa tutkunlarının ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor.

Doğa fotoğrafçıları ve yürüyüş tutkunları, buzla kaplı göletin eşsiz manzarasını görüntülemek için bölgeye akın ediyor.

Related Posts

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.

Trump TikTok’u pazarladı: Zenginleri bir araya getirdi

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi.

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

İngiliz Bakan Streeting’den, İsrail Büyükelçiliğine tepki: Önce kendi sorunlarınızı çözün

Cehaletin böylesi! Düğün konvoyundan atılan meşale ile mahalleyi yakıyorlardı

Muğla Valiliği’nin il genelinde ormanlara girişleri ve tüm yanıcı maddelerin kullanımını yasakladığı Milas’ta düğün konvoyunda atılan bir meşale yangın çıkardı. Şiddetli rüzgar ile hızla yayılan yangında evler yanmaktan son anda kurtarıldı.