Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Trump’ın doğum gününde asker geçit töreni düzenlenecek! Maliyeti dudak uçuklattı

Halk TV’de Selin Sabit’in sunduğu Gündem Özel programına Halk TV Dış Haberler Müdürü Işın Eliçin konuk oldu. Eliçin, bugünün (14 Haziran) ABD için kritik bir gün olduğunu ve protestolar gerçekleşebileceğini aktardı. Eliçin, ABD Başkanı Donald Trump …

CHP, 14 yıl sonra Bayburt’ta olacak… Miting alanına engel: KYK yurtları boşaltıldı!

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin 10’cusunu bugün Bayburt’ta gerçekleştirilecek. Kentte istedikleri yerde miting yapmalarına izin verilmediğini belirten CHP’liler, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin de yurtları boşaltmalarının istendiğini ifade ederek yaşananlara tepki gösterdi.

İran İsrail saldırılarında 3 kişi öldü

İran’ın İsrail’e dün akşamdan itibaren düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 3’e yaralananların sayısı ise 91’e yükseldi

Ankara’da kene alarmı verildi! Vatandaşlara ‘kıyafet’ çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan duyuruda, Ankara’da kene popülasyonunda ciddi artışın gözlendiği, sahadaki ekiplerin gerekli müdahaleleri sürdürdüğü ancak vatandaşların park, bahçe gibi açık alanlar için açık renkli ve uzun giysiler tercih etmesi, dönüşte kene kontrolü yapması tavsiye edildi.

Ankara’da 1624 sikke ve 126 tarihi obje yakalandı

Ankara’da polisin düzenlediği operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan 1624 sikke ile 126 adet altın, gümüş ve bronz obje ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

İsrail’in İran’a saldırılarında 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti

İsrail’in İran’a saldırılarında 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti