Gazze’yi işgal planı ortalığı karıştırdı! İsrail kabinesi birbirine girdi

İsrail Ordusu Gazze’nin Kuzeyini İşgal Etmeye Hazırlanıyor

İsrail basınında yer alan habere göre, Başbakan Netanyahu ve bakanlar, Gazze’nin kuzeyini tamamen işgal ederek sivilleri güneye sürmeyi planlıyor. Ancak Genelkurmay Başkanı Zamir, planın uygulanabilirliğini sorgulayarak, “2 milyon insanı nasıl yöneteceğiz?” diye belirtti.

Zamir’in bu çıkışı, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Smotrich tarafından eleştirildi. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Zamir, “Gazze Şeridi’nde bir çıkmaz yok. Bize verdiğiniz görevi eksiksiz yerine getiriyoruz.” şeklinde sert bir tepki gösterdi.

“Gazze’yi Kuşatalım” Önerisi

Smotrich’in, “Gazze’nin kuzeyini kuşatalım, böylece Hamas’ı kısa sürede devirebiliriz.” önerisine Zamir, “Gazze’de askeri bir hükümet mi kurmak istiyorsunuz?” diye karşılık verdi.

Netanyahu ise Hamas’ı yok etmekte kararlı olduğunu belirterek, askeri bir hükümet istemediğini vurguladı. Açlığın bir silah olarak kullanıldığını kabul eden Zamir, “Aç ve öfkeli insanları kontrol etmek zordur, bu da kontrolün tamamen kaybedilmesine neden olabilir.” dedi.

“Tahliye Planını Hazırla” Talimatı

Haberlere göre Netanyahu, tartışma sonrasında, “Tahliye planını hazırla. Washington’dan döndüğümde görmek istiyorum.” diyerek net bir talimat verdi.

Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme öncesinde Gazze’de 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli koşulların kabul edildiği belirtildi. Hamas ise esir takası ve ateşkes anlaşması için müzakerelere açık olduğunu duyurdu.

Related Posts

İmamoğlu bugün hakim karşısına çıkacak

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 7 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı Akın Gürlek davasında üçüncü duruşma bugün yapılacak.

Kardeşi konuştu, İmralı Heyeti’nden ‘yalanlama’ geldi: Terör örgütü liderinin ‘silah bırakma’ bilmecesi

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin “Rojava’da Kürtler asla silah bırakamaz” dediğini söyledi. Mehmet Öcalan’ın konuşmasının ardından DEM Parti İmralı Heyeti, “İmralı Adası’nda yapılan tüm görüşmeler heyetimizin katılımıyla gerçekleşmiştir. Diğer tüm iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” açıklaması yaptı.

Sazlıdere katliamı aralıksız sürüyor

İmamoğlu’nun tutuklanmasından 10 gün sonra ilk temel kazılan Sazlıdere’de 96 bin kişilik bir nüfus oluşacak, İstanbul bir su kaynağını sonsuza kadar kaybedecek.

NYT: Netanyahu siyasi çıkarı için savaşı uzattı ve genişletti

NYT: Netanyahu siyasi çıkarı için savaşı uzattı ve genişletti

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: İsrail ile normalleşme söz konusu değil

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in ateşkes anlaşma ihlallerine ilişkin konuştu. Avn, “İsrail ile normalleşme, mevcut Lübnan dış politikasında söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Bir ülke doğum yapmayı bıraktı: İşte ardındaki neden

Güney Kore, dünyada çocuk sahibi olmanın en zor ve en geç gerçekleştiği ülke konumuna yerleşti. Nüfus hızla yaşlanıyor, doğum oranları ise tarihsel dip seviyelerde geziyor. İşte Güney Korelilerin doğum yapmayı bırakmasının ardındaki neden…