Kadınlar Bağ Budamada İlki Başardı

Manisa’da Kadınlar Bağ Budama İşine El Attı!

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde erkeklerin geleneksel olarak yaptığı bağ budama işine bu yıl kadınlar da dahil oldu. ‘Altın Makas Kızlar Grubu’ adıyla kurulan ve 16 kadından oluşan ekip, bin dönüm bağ alanında çalışmalarını sürdürüyor. Günlük 1200 TL yevmiye alan kadın budamacılar, aile ekonomilerine katkıda bulunmanın yanı sıra çocuklarının eğitimine destek oluyor ve geleneksel olarak erkekler tarafından yapılan bir işi kadınların da başarabileceğini kanıtlıyorlar.

Yeşilyurt Mahallesi’nde Bir İlk!

Alaşehir’e bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde Dayıbaşı Sultan Günay liderliğindeki kadın bağ budama ekibi, 16 kişilik kadın grubunu bir araya getirerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Kadınlar, erkeklerin egemen olduğu bu alanda önemli bir adım atarak, geleneksel cinsiyet rollerini yıktılar. Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, ‘Altın Makas Kızlar Grubu’nu ziyaret ederek kadınların bu başarısını takdir etti.

  • Kadınlar budama kurslarına katılarak sertifika aldı.
  • Kadınlar ekonomik destek sağlamanın yanı sıra çocuklarını da okutuyor.
  • Dayıbaşı Sultan Günay, kadınların başarısından gurur duyuyor.

Kadınlar Artık Budama İşini de Başarıyla Yapıyor!

Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen budama kurslarına katılarak sertifika alan kadınlar, artık budama işlerinde ustalaşmış durumda. Dayıbaşı Sultan Günay, kadınların bir araya gelerek oluşturduğu ekibin önemine vurgu yaparak, bu yıl bin dönüme yakın bağ alanını başarılı bir şekilde budadıklarını belirtiyor.

Kadınların başarısı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, kadınların artık traktör kullanabilme yeteneğine sahip olduklarını ve ilaçlama gibi işleri de başarıyla gerçekleştirebildiklerini dile getiriyor.

Odunlar Isı Kaynağı Oluyor!

Bağ budama işlemi sonucunda kesilen odunlar, evlerde yakacak olarak kullanılıyor. Bu şekilde hem atıl durumda kalan odunlar değerlendirilmiş oluyor hem de evlerin ısı ihtiyacı karşılanmış oluyor. Budama işlemi sırasında kesilen asma kütükleri, odun olarak toplanıp evlerde soba ve kalorifer yakacakları olarak kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde hem doğal kaynaklar değerlendirilmiş oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlanmış oluyor.

Related Posts

TESK Genel Başkanı Palandöken: Dünyada böyle bir ticaret şekli yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Biz, ekmek parası kazanmaya mücadele ettiğimiz yerde devletin üzerimizdeki yükleri paylaşmasını istiyoruz.” dedi.

ABD’li bankadan doları olanlara uyarı: Büyük tehlike kapıda

Uluslararası piyasalarda ABD dolarındaki sert hareketlenmeler son haftalarda azalsa da Goldman Sachs Group analistleri doların tekrar “daha riskli” bir para birimi gibi işlem görmeye başlayabileceğini söyledi.

Düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var

Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber düğün ve eğlence organizasyonlarının sezonu açıldı. Fakat hediyelik ve tek kullanımlık malzemeler satan esnaflar geçen yıla göre satışlardan beklediklerini bulamadılar. Bu noktada konuşan esnaf Zafer Oyar, geçen …

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.