Kuzey Kore’den balistik füze denemesi

Kuzey Kore, Japonya ve Güney Kore’ye Füze Fırlattı!

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’nin Japon Denizi yönüne kısa menzilli balistik füze fırlattığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre Kuzey Kore, füze denemeleri için Wonsan bölgesinden kısa menzilli balistik füzeleri fırlattı.

Füzeler, yerel saatle 08.10 ile 09.20 arasında fırlatıldı ve Kuzeydoğu yönünde ilerleyerek Japon Denizi’ne düştü. Füzelerin irtifası 100 kilometreyi aşarken, havada yaklaşık 800 kilometre mesafe kat ettiği belirtildi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, füzelerle ilgili gözlem faaliyetlerini sürdürürken ABD ve Japonya ile yakın bilgi paylaşımında bulunuyor.

Japonya Savunma Bakanlığı, füzelerin ulusal Münhasır Ekonomik Bölgesi dışına düştüğünü tahmin ettiklerini açıkladı. Olayla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Related Posts

Nevşehir’de 74 yaşındaki emekli işçi, aşkı, özlemi ve türküyü volkanik taşlarla işledi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki işçi emeklisi Rafet Topraktepe, dağların eteklerinden topladığı volkanik taşlarla evinin bahçesine yaptığı sanat duvarına şiir, türkü ve şarkı sözlerini işledi.

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta imzalanan ikili ekonomik ortaklık anlaşmasının parlamentoda oy çoğunluğuyla kabul edildiğini duyurdu. Söz konusu anlaşma, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor.

İsrail basını: Gazze Şeridi’ndeki 59 rehineden 21’i hayatta

İsrail basını: Gazze Şeridi’ndeki 59 rehineden 21’i hayatta

İstanbul’da barajların doluluk oranı belli oldu: O sınıra yaklaştı

İSKİ’nin resmi verilerine göre, 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul’a su sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 80,26 olarak ölçüldü.

İki ilde masaj salonlarına fuhuş operasyonu

İki ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8 şahıstan 1’i tutuklandı.

Bahçeli’ye ‘samimiyetsiz’ iması yapınca tansiyon yükseldi: Bunu sorgulamaya senin yaşın yetmez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen anma törenine katılmış ve Önder’in fotoğrafına dokunmuştu. Tartışmaları da beraberinde getiren olay sonrası KRT TV’de eski AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile hukukçu Özgecan Sırma arasında tartışma yaşandı tansiyon yükseldi. Ilıcalı buradan herhangi bir mana çıkaralamayacağını ve anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir