Leyla Güven’den İmralı görüşmelerine destek: Katkı sunmaya hazırız

DEm Partisi Heyeti, Leyla Güven’i Ziyaret Etti ve Abdullah Öcalan’a Destek Verdi

DEM Parti İmralı Heyeti, Ankara Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Güven, “Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için yıllardır muhatap arayan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın çözüm isteğini her fırsatta dile getirdiğini” vurguladı.

‘Öcalan’ın Çözüm Perspektifi Milyonlarca Kişi Tarafından Bekleniyor’

“Kürt halkı tarafından baş müzakereci olarak tanımlanan Sayın Öcalan’ın önerilerinin tüm halk tarafından benimseneceği gerçeği bilinmelidir” diyen Güven, “Abdullah Öcalan, İmralı’da tecrit koşullarında 26 yıldır halkların eşitliği, özgürlüğü ve barışı için direniş göstermektedir. Dolayısıyla şu an milyonlar, Öcalan’ın çözüm perspektifini beklemektedir” ifadelerini kullandı.

‘Barış Umuduyla Halaylar Çekmek İstiyoruz’

“Kürt halkının özgürlük mücadelesine rağmen Öcalan’ın önerileri, kadın devrimi ve halkın özgürlüğü için birçok kazanıma yol açmıştır” diyen Güven, “Öcalan’ın gelecekteki çözüm perspektifi, Ortadoğu barışına büyük katkı sağlayacak. Biz politik tutsaklar olarak Öcalan’ın çabalarına katkı sağlamak için hazırız. Kürt halkı, sorunun ertelenmeden çözümünü istiyor. Bu yüzden birlik ve beraberlik şu an daha da önemlidir. Öcalan’ın önderliğiyle aydınlanan halkımızın bu sürece güçlü bir destek vereceğine inanıyorum. Yakin bir zamanda Diyarbakır’da Öcalan’la birlikte barış halayları çekme umuduyla halkımıza selamlarımı iletiyorum.”

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Kırmızı ışık yanmasına rağmen durmadı: Yaya geçindeki kadını hastanelik etti

Bursa’da, yolun karşısına geçerken motosikletin çarptığı Zeynep A. ağır yaralandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Ankara’da: Uçaktan iner inmez gazetecilere açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye gelen Zelenski’nin uçağı Ankara’ya iniş yaptı. Alanda gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı, “3,5 yıldır savaş devam ediyor. Türkiye barış için yeniden devreye girdi. Barış görüşmelerinin çoğunun Türkiye’de olduğunu söylemek ve işaret etmem gerek” dedi. Zelenski, ilerleyen saatlerde Erdoğan’la bir araya gelecek. Gelen son dakika haberlerine göre tarihi barış zirvesi günün ikinci yarısında başlayacak.

Etiler’deki oto galerinin kurşunlanmasının görüntüleri ortaya çıktı

Beşiktaş’ta, oto galerinin kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan 3 şahıslardan 1’i tutuklandı, diğerleri adliyeye sevk edildi. Öte yandan saldırı anı güvenlik kamerasınca da kaydedildi.

8 bin 560 kişi gemiden indi, esnaf bayram etti

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 560 turisti ağırladı.

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’na soruşturma başlatıldı

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’nun avukatı Afşin Hatipoğlu, Karamahmutoğlu hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.