Menzilciler birbirine girdi

Semerkand ve Serhendi Vakıfları Arasındaki Tartışma Büyüyor

Menzil lideri Abdülbaki Erol’un vefatının ardından oğlu Saki Erol, Serhendi Vakfı’nı kurarak kardeşi Mübarek Erol’un başında bulunduğu Semerkand Vakfı’ndan ayrıldığını duyurmuştu.

Semerkand ve Serhendi Vakıfları arasında, cemaatin mülklerinin kullanımı konusunda yaşanan anlaşmazlık büyük bir tartışmaya neden olmaktadır.

“İnşaat Alanlarında Yaşanan Sorunlar”

Kardeşler arasında mal paylaşımında yaşanan problemler, “ibadet alanları”ndaki inşaat faaliyetleriyle kavgaya dönüşmüştür.

Öğrenciler arasındaki çatışmayı önlemek için jandarma müdahale etmiştir. Serhendi Vakfı sözcüsü, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Bu durum, cami avlusuna yapılan bir saygısızlıktır. Şiddetin çözüm olmadığına inanıyoruz. Devletin bu konuda adımlar atması gerekmektedir. Üstelik ellerinde o kadar arazi varken, neden burada inşaat yapma ihtiyacı hissettiler anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Related Posts

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Melnikov: ‘Gazetecilerin terörist gibi gözaltına alınması kabul edilemez’

BRICS Gazeteciler Birliği Direktörü Ivan Melnikov, Bakü’de Sputnik ve Ruptly çalışanlarının yasa dışı gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uydu verileri tehlikeyi ortaya çıkardı! 20 yılda iki katına çıktı

Yeni bir araştırma, Dünya’nın enerji dengesizliğinin son 20 yılda iki katına çıktığını ortaya koydu. Bu durum, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanabileceğine işaret ediyor.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.