‘Muhalefet lideri gözaltına alındı’ açıklamasına Venezuela’dan yalanlama

Venezuela’da Maduro Yemin Töreni Öncesi Destek ve Protesto

Güney Amerika ülkesi Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yemin töreni öncesi iktidar partisi destekçileri ve muhalifler bir araya geldi. PSUV destekçileri Maduro ve PSUV bayraklarıyla hükümeti desteklerken, muhalefet lideri Maria Corina Machado’nun gözaltına alındığı iddiası tartışma yarattı.

Machado’nun ‘Vente Venezuela’ hareketi, Caracas’ın doğusundaki eylem sırasında silah sesleri duyulduğunu ve Machado’nun gözaltına alındığını açıkladı. Ancak İçişleri ve Adalet Bakanı Diosdado Cabello, Machado’nun gözaltına alındığı iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Devlet başkanlığı seçimine katılan muhalefet koalisyonunun adayı Edmundo Gonzalez, Venezuelalılara özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayarak, Maduro’nun tehlike oluşturduğunu ve iktidarı barışçıl bir şekilde devretmesi gerektiğini söyledi. Gonzalez, geçmiş devlet başkanlarıyla birlikte Caracas’a dönüş yapacağını açıkladı.

28 Temmuz 2024’teki seçim sonuçlarına göre Maduro, oyların yüzde 51,2’sini alarak üçüncü kez devlet başkanı seçilmişti. Muhalefet adayları Gonzalez ve Machado ise seçim sonuçlarını reddetmişti. Gonzalez’in ülkeye dönmesi halinde gözaltına alınacağı belirtilmişti.

‘Venezuela Özgür ve Bağımsız Bir Ülke’

Cabello, bazı ülkelerin Maduro yönetimine yönelik eleştirilerine tepki göstererek, Venezuela’nın özgür ve bağımsız bir ülke olduğunu savundu. Muhalefetin yalan ve karışıklık çıkarmaya çalıştığını belirten Cabello, Machado’nun gözaltına alındığı iddialarının uydurma olduğunu ifade etti.

Maduro’nun yemin töreni öncesinde yaşanan gelişmeler ve muhalefetin tepkisi ülkede gerginlik yaratmaya devam ederken, Gonzalez’un yakın zamanda Caracas’a dönmesi bekleniyor. Seçim sonuçları ve siyasi tansiyon Venezuelalıların geleceği üzerinde belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Related Posts

Milyonlarca paket geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.

Kuzey Irak’ta kurşunlar sel oldu: Aşiretler bir oldu, hedefte Barzani var

Erbil’in Habat ilçesinde Herki aşireti öncülüğünde başlayan silahlı ayaklanma, Barzani hükümetiyle aşiretler arasında büyük bir çatışmaya dönüştü. Onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı olay, su kanalı nedeniyle çıkan bir toprak anlaşmazlığı sonrası alevlendi.

Altın kaçakçılarına karşı harekete geçtiler: İhbar edene dev ödül verilecek

Gana hükümeti, yasa dışı altın ticaretine karşı mücadelede yeni bir döneme girdi. Afrika’nın en büyük altın üreticilerinden biri olan ülkede, altın kaçakçılığını ihbar eden vatandaşlara büyük ödül verilecek. İhbar sonucunda ele geçirilen altının …

Deniz Yavuzyılmaz’dan İstanbul Valiliği’nin o yanıtına tepki: ‘Bu nasıl bir yanıt, nasıl bir utanmazlık!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2017-2019 arasında AKP dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yasa dışı olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na 59 araç tahsisiyle ilgili bir vatandaşın CİMER’e yönelttiği soruya “suç unsuru gerçekleşmediği” yanıtı verildiğini belirterek, “Bu nasıl bir yanıt, nasıl bir utanmazlık. Ya görevinizin gereğini yapın ya da istifa edin” dedi.

Kartalkaya davasındaki skandalı avukat duyurdu: Şirketin damadı duruşma boyunca uyudu!

78 kişinin yanarak can verdiği Grand Kartal Otel’in Genel Müdürü aynı zamanda da otel sahibi Halit Ergül’ün damadı olan Emir Aras’ın duruşma boyunca uyudu.

Vahap Seçer’den birlikte hareket etme çağrısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Belediyelerimiz sosyal adaleti, halkçı hizmet anlayışını ve kamu yararını savundukları için bu saldırılarla karşı karşıyadır. Böylesi bir süreçte partimizin her bir üyesine düşen görev demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için omuz omuza durmaktır” dedi.