Piyasada sahte altın alarmı

Sahte Altın Satışı Artıyor!

Son dönemde altın piyasasındaki dalgalanmalar devam ederken sahte altın satışları da artmaya devam ediyor. Adana’da, gerçek bir firmanın ismini kullanarak üretilen 31 sahte 1 gram altının bir kuyumcuya satıldığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından kuyumcular sahteciliğin, altın sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de yaygınlaştığını belirtiyor.

Altının her zaman yoğun talep gördüğü ve en karlı yatırım araçlarından biri olduğu vurgulanan açıklamalarda, fiyat artışları, faiz oranlarındaki düşüş ve piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle vatandaşların güvenli liman olarak altına yöneldiği ifade ediliyor. Bu durum, sahte altın üretiminin de artmasına neden oluyor.

Kuyumcular, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahte altınları tespit etmenin zorlaştığını belirtirken, eskiden yapılan testlerin yetersiz kaldığını aktarıyor. Artık sahte altınları ayırt etmek için kesme işlemlerine kadar gidilmesi gerektiğini söyleyen kuyumcular, sahte ürünlerin genellikle seri numarasız olduğunu ve büyük firmaların taklitleri engellemek için ciddi yatırımlar yaptığını dile getiriyor.

Sahte altınları tespit etmek için paketlerin mutlaka açılması gerektiğini hatırlatan kuyumcular, tüketicilere güvenli alışveriş ortamı sağlanabilmesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, altın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da şöyle sıralanıyor:

  • Seri numarası ve sertifika kontrolü yapılmalıdır.
  • Ayar ve karat değeri incelenmelidir.
  • Güvenilir satıcılar tercih edilmelidir.
  • Paketleme ve etiket detaylarına dikkat edilmelidir.
  • Fiyat karşılaştırması yapılmalıdır.
  • Altının rengi gözlemlenmelidir.
  • Ayar testi yapılmalıdır.
  • Güvenli satın alma yöntemleri tercih edilmelidir.
  • Sahte altın belirtilerine dikkat edilmelidir.
  • Fiyatın piyasa değerine uygunluğu kontrol edilmelidir.

Sahte altınların artmasıyla birlikte dikkatli olmak ve alışverişlerde daha bilinçli hareket etmek önem taşımaktadır. Güvenilir kaynaklardan altın satın alarak, dolandırıcıların tuzağına düşmekten kaçınabilirsiniz.

Related Posts

Merkez Bankası rezervleri 145 milyar 657 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 314 milyon dolar artışla 145 milyar 657 milyon dolara çıktı.

Altın 1,5 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı

Ons altın, ABD dolarındaki zayıflığın etkisiyle düne göre yüzde 1 civarında yukarıda işlem görmeye devam ediyor. Günü bu şekilde tamamlaması halinde haftalık bazda yükseliş yüzde 4’e ulaşacak ve bu ons altının son 1,5 ayın en iyi performansı olacak …

SGK’den kritik emeklilik açıklaması: Yurt dışında öğrenim görenler dikkat!

SGK, sigortasız şekilde yurt dışında eğitim görenlerin 18 yaş sonrası öğrenim sürelerini sigortalılık süresine saydırabileceğini duyurdu. Başvurular yazılı olarak yapılacak ve prim ödemeleri bir ay içinde tamamlanacak.

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa güne düşüşle başladı

TCMB açıkladı: Vatandaşın enflasyon beklentisi yükseldi

TCMB’nin açıkladığı “Sektörel Enflasyon Beklentileri” raporunda hanehalkının enflasyon beklentisi bir önceki aya göre yüzde 0,6 artarak yüzde 59,9 oldu.

Netanyahu’nun ‘şartlı ateşkes’ine Hamas’tan cevap: Cinayet ve soykırım saplantısına sahip bir suçlu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın silah bırakması ve Gazze’nin silahsızlandırılması gibi şartlar karşılandığı takdirde savaşın sona erebileceğini açıkladı. Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi tehcir planını da savunduğu sözlerine Hamas’tan cevap geldi. Hamas’tan gelen sert tepkide, Netanyahu’nun açıklamaları ‘soykırım saplantısı’ olarak nitelendirilirken, Gazze’deki sivil kayıplara dikkat çekilerek uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapıldı.