Piyasada sahte altın alarmı

Sahte Altın Satışı Artıyor!

Son dönemde altın piyasasındaki dalgalanmalar devam ederken sahte altın satışları da artmaya devam ediyor. Adana’da, gerçek bir firmanın ismini kullanarak üretilen 31 sahte 1 gram altının bir kuyumcuya satıldığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından kuyumcular sahteciliğin, altın sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de yaygınlaştığını belirtiyor.

Altının her zaman yoğun talep gördüğü ve en karlı yatırım araçlarından biri olduğu vurgulanan açıklamalarda, fiyat artışları, faiz oranlarındaki düşüş ve piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle vatandaşların güvenli liman olarak altına yöneldiği ifade ediliyor. Bu durum, sahte altın üretiminin de artmasına neden oluyor.

Kuyumcular, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahte altınları tespit etmenin zorlaştığını belirtirken, eskiden yapılan testlerin yetersiz kaldığını aktarıyor. Artık sahte altınları ayırt etmek için kesme işlemlerine kadar gidilmesi gerektiğini söyleyen kuyumcular, sahte ürünlerin genellikle seri numarasız olduğunu ve büyük firmaların taklitleri engellemek için ciddi yatırımlar yaptığını dile getiriyor.

Sahte altınları tespit etmek için paketlerin mutlaka açılması gerektiğini hatırlatan kuyumcular, tüketicilere güvenli alışveriş ortamı sağlanabilmesi için dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, altın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da şöyle sıralanıyor:

  • Seri numarası ve sertifika kontrolü yapılmalıdır.
  • Ayar ve karat değeri incelenmelidir.
  • Güvenilir satıcılar tercih edilmelidir.
  • Paketleme ve etiket detaylarına dikkat edilmelidir.
  • Fiyat karşılaştırması yapılmalıdır.
  • Altının rengi gözlemlenmelidir.
  • Ayar testi yapılmalıdır.
  • Güvenli satın alma yöntemleri tercih edilmelidir.
  • Sahte altın belirtilerine dikkat edilmelidir.
  • Fiyatın piyasa değerine uygunluğu kontrol edilmelidir.

Sahte altınların artmasıyla birlikte dikkatli olmak ve alışverişlerde daha bilinçli hareket etmek önem taşımaktadır. Güvenilir kaynaklardan altın satın alarak, dolandırıcıların tuzağına düşmekten kaçınabilirsiniz.

Related Posts

TESK Genel Başkanı Palandöken: Dünyada böyle bir ticaret şekli yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Biz, ekmek parası kazanmaya mücadele ettiğimiz yerde devletin üzerimizdeki yükleri paylaşmasını istiyoruz.” dedi.

ABD’li bankadan doları olanlara uyarı: Büyük tehlike kapıda

Uluslararası piyasalarda ABD dolarındaki sert hareketlenmeler son haftalarda azalsa da Goldman Sachs Group analistleri doların tekrar “daha riskli” bir para birimi gibi işlem görmeye başlayabileceğini söyledi.

Düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var

Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber düğün ve eğlence organizasyonlarının sezonu açıldı. Fakat hediyelik ve tek kullanımlık malzemeler satan esnaflar geçen yıla göre satışlardan beklediklerini bulamadılar. Bu noktada konuşan esnaf Zafer Oyar, geçen …

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.