Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

TALAY İnsansız Hava Aracı, Savunma Sanayisinde Yerini Alıyor

Geçen yıl SAHA Expo fuarında tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır haliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kanat-yer etkisi prensibiyle test uçuşları gerçekleştirilen ve deniz testlerini başarıyla tamamlayan TALAY, savunma sanayisindeki önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

TALAY’ı geliştiren Solid AERO ve Yonca Shipyard iş birliğiyle gerçekleştirilen test-üretim faaliyetlerine yakında başlanacak. Tüm aşamalar yüksek kalite standartlarına uygun bir şekilde yürütülecek.

TALAY, deniz ve kıyı görevlerinde etkili, yüksek performanslı bir platform olarak kullanılacak. Radarlardan kaçınarak su yüzeyinde hareket edebilen bu yenilikçi İHA, farklı görevlerde esnek bir şekilde kullanılabilecek.

TALAY’ın katlanabilir kanatları sayesinde hızlı bir şekilde konuşlandırılabilen ve 30 kilograma kadar faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen araç, çeşitli görevler için ideal bir çözüm sunuyor.

Optik, kızılötesi ve lazer sensör yükleri sayesinde istihbarat, gözetleme, keşif, caydırma ve saldırı operasyonlarını gerçekleştirebilen TALAY, hızlı konuşlandırma imkanı ve gelişmiş veri linkleriyle dikkat çekiyor.

TALAY için yapılan yoğun test çalışmaları sonucunda verimliliği artırılarak hızı yüzde 15 artırıldı. Yüksek mukavemetli hafif alaşımlar kullanılarak taşınabilirlik ve konuşlandırma süreleri önemli ölçüde azaltıldı.

Deniz testlerinin tamamlanmasının ardından seri üretim hattının devreye gireceği belirtiliyor. İlk seri üretim örneklerinin teslimatının Ocak 2027’de gerçekleşmesi planlanıyor. TALAY, 2027 başında sahada aktif olarak görev yapmaya hazır hale gelmesi bekleniyor.

Related Posts

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Borsa güne nasıl başladı? (9 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,08 değer kaybederek 9.998,20 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,29 puan ve yüzde 0,10 artışla 10.008,49 puana çıktı. Bankacılık …

Küresel piyasalar FOMC toplantı tutanaklarına odaklandı

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler üzerinden ticaret gerilimini yeniden tırmandırmasıyla karışık bir seyir öne çıkarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yayımlayacağı toplantı tutanakları yatırımcıların odağına yerleşti.

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.

Motorin zammı tabelaya yansıdı: Fiyatlar cep yaktı

Temmuz ayının başında Yİ-ÜFE oranına bağlı olarak yapılan ÖTV artışı sonrası akaryakıt fiyatları sert şekilde yükseldi. Motorinin litre fiyatına 1 lira 20 kuruş zam yapıldı. Peki 9 Temmuz 2025 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar, Benzinin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç TL? Motorine ne kadar zam geldi? İşte 9 Temmuz 2025 güncel akaryakıt fiyat listesi…