Curacavi’de Ambulans Uçağı Kazası: 6 Kişi Hayatını Kaybetti
Metropolitan Bölgesi Başkanlık Delegesi Gonzalo Gonzalo Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Metropilitan bölgesine bağlı Curacavi kentindeki dağlık alana düşen ambulans uçağın enkazına ulaşıldığını belirtti.
Uçakta bulunan pilot, yardımcı pilot, doktor, hemşire, hasta ve hasta refakatçisinin hayatını kaybettiği bilgisini veren Duran, kazadan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.
Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
“Curacavi bölgesinde gerçekleşen trajik ambulans uçağı kazasında hayatını kaybeden 6 kişinin ailelerine en derin taziyelerimi ve sevgilerimi iletiyorum.” diyen Boric, şunları ekledi:
“Bu acı verici kaybın ardından, kayıpların yerini belirlemek ve olayın etkilerini en aza indirmek için hızla ve özveriyle çalışan devlet kurumlarına samimi teşekkürlerimi iletiyorum. Bu zor zamanlarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarına ortak oluyor, dayanışmanın önemini bir kez daha vurguluyorum.”