Sosyal demokratlarda kanser şoku: Liderleri bizzat duyurdu

Sosyal Demokrat Parti Lideri Jana Malacova, Kanserle Mücadele Ediyor

Sosyal Demokrat Parti lideri Jana Malacova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kanserle mücadele ettiğini duyurdu. Bu duyuru, Çekya’da yaklaşan seçimler öncesi büyük yankı uyandırdı.

Malacova, kanserle mücadelesi sırasında spekülasyonlara yol açan saç stiline dair yapılan yorumlara cevap verdi. “Bu zor bir süreç olsa da tedaviyi başarılı bir şekilde sürdürüyorum. Güçlüyüm ve mücadeleye devam edeceğim” diyen Malacova, siyasetin kendisi için bir tutku olduğunu ve kamuoyundan saygı ve destek beklediğini vurguladı.

Seçimlere Doğru Parti Stratejisi Belirsiz

Jana Malacova’nın açıklaması, Ekim ayında gerçekleştirilecek genel seçimlere sadece dört ay kala geldi. Sosyal Demokrat Parti’nin barajın oldukça altında kalması nedeniyle nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Parti yönetimi, seçimlere tek başına mı katılacaklarına yoksa başka bir partiyle mi ittifak kuracaklarına haziran başında karar verecek. Seçimde öne çıkan muhalif ANO Hareketi ile ortak liste olasılığı da konuşuluyor.

Sol İttifak Girişimi Başarısız Oldu

Geçen yıl Ekim ayında parti lideri seçilen Malacova, Meclis’e geri dönüşü ana hedef olarak belirlemişti. Sol eğilimli geniş bir koalisyon oluşturma çabalarıyla Komünist Parti ile görüşmeler yapan Malacova, ancak iş birliği sağlanamadı. KSČM, Avrupa Parlamentosu üyesi Katerina Konecná liderliğindeki Stačilo Hareketi listelerinden bu yılki seçimlere katılacak.

Çek Sağlık Bakanı Vlastimil Valek, 2023 yılının sonunda yaptığı bir açıklamada, erken teşhis sayesinde bir tümör tespit edildiğini duyurmuştu. Ülkede her on üç kişiden birinin kanserle mücadele ettiği ve 2023 itibarıyla bu sayının 800 bin kişiye ulaştığı verilerle belirtilmektedir.

Related Posts

Bütün şehir bu olayı konuşuyor: 107 yabancı uyruklu kadın çıktı

Iğdır’da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonlarda rüşvet, insan ticareti, fuhuş ve uyuşturucu suçlarına karıştığı tespit edilen 19 kişi yakalandı.

Sosyalist Enternasyonal’de ‘Free İmamoğlu’ pankartı: DEM Partili Hatimoğulları ve Temelli’nin pankartı kaldırmaması dikkat çekti

İstanbul’da CHP’nin ev sahipliğini yaptığı Sosyalist Enternasyonal buluşmasında katılımcılar ‘Free İmamoğlu’ pankartı kaldırdı. Toplantıya katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları ve DEM Partili Sezai Temelli’nin pankartı kaldırmaması dikkat çekti.

Diplomatlara saldırı son damla oldu: AB/Batı İsrail’e karşı sertleşiyor

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım karşısında artık Avrupa Birliği’nin (AB) de sabrı taştı nihayet. İspanya, Fransa, Belçika gibi önemli üye ülkeler Birlik ile İsrail arasındaki özellikle ticari ilişkileri düzenleyen çerçevenin gözden geçirilmesi …

Son Dakika! İBB’ye yeni operasyon! 7 kişi tutuklama talebi

Son dakika haberine göre, İBB Soruşturması kapsamında Ağaç ve Peyzaj A.Ş’ye bir operasyon yapıldı. 7 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Bazı kanun ve KHK’lerde değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

Bazı kanun ve KHK’lerde değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

Kuyumcunun cinayet şüphelileri, sınırda yakalandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde soygun için girdikleri iş yerinde kuyumcu Muaayed Shao’yu (26) tabancayla öldüren A.O. ve M.A., Suriye’ye kaçma hazırlığı yaparken sınırda zeytinlikte yakalandı.