Trump Erdoğan’ı yine övdü: “Adamlarını gönderdi ve yönetimi ele geçirdi”

Trump: “Türkiye’nin Dış Politikadaki Önemi Benim İçin Büyük”

Florida’daki Mar-a-Lago yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında ABD’nin seçilmiş başkanı Trump, dış politika konularına değinerek önceki başkanlık dönemindeki tutumunu anlattı. Suriye’deki Amerikan askerlerini geri çekerek savaşlardan kaçındığını belirten Trump, Türkiye’nin önemine vurgu yaparak ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi.

DEAŞ’ı Suriye’de mağlup ettiklerini ve askerlerinin çoğunu geri çektiklerini açıklayan Trump, Türkiye’nin rolünü önemsediğini belirterek, “Kürtler gibi gruplara saldırmadım. Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetlerini göz önünde bulundurursak, Rusya ve İran’ın zayıfladığını görüyoruz. Erdoğan çok zeki bir lider, stratejik hamleler yaparak yönetimi kontrol altına aldı.” şeklinde konuştu.

Grönland konusuna da değinen Trump, “Grönland’ın kontrolü ulusal güvenliğimiz için hayati önem taşıyor. Danimarka’nın bu konudaki haklarını sorgulamaları gerekiyor.” şeklinde görüş belirtti.

Amerikan askerlerinin güvenli bir şekilde geri çekildiğini ve yeni savaşlara girmediklerini vurgulayan Trump, aldığı kararları savunarak Suriye politikasını destekledi.

Erdoğan’a duyduğu saygıyı ve Türkiye’nin Suriye’deki etkisine vurgu yaparak Türk-Amerikan ilişkilerine değer verdiğini belirten Trump, Türkiye’nin dış politikadaki rolünü takdir ettiğini dile getirdi.

Related Posts

Kırmızı ışık yanmasına rağmen durmadı: Yaya geçindeki kadını hastanelik etti

Bursa’da, yolun karşısına geçerken motosikletin çarptığı Zeynep A. ağır yaralandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Ankara’da: Uçaktan iner inmez gazetecilere açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye gelen Zelenski’nin uçağı Ankara’ya iniş yaptı. Alanda gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı, “3,5 yıldır savaş devam ediyor. Türkiye barış için yeniden devreye girdi. Barış görüşmelerinin çoğunun Türkiye’de olduğunu söylemek ve işaret etmem gerek” dedi. Zelenski, ilerleyen saatlerde Erdoğan’la bir araya gelecek. Gelen son dakika haberlerine göre tarihi barış zirvesi günün ikinci yarısında başlayacak.

Etiler’deki oto galerinin kurşunlanmasının görüntüleri ortaya çıktı

Beşiktaş’ta, oto galerinin kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan 3 şahıslardan 1’i tutuklandı, diğerleri adliyeye sevk edildi. Öte yandan saldırı anı güvenlik kamerasınca da kaydedildi.

8 bin 560 kişi gemiden indi, esnaf bayram etti

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 560 turisti ağırladı.

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’na soruşturma başlatıldı

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu’nun avukatı Afşin Hatipoğlu, Karamahmutoğlu hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.