Trump’ın ‘alışılmadık’ bakan adayı, onay oturumunda: ‘İddialar karalama’

Trump Savunma Bakanı Adayı Pete Hegseth Senato’da Gündemde

ABD’de Kasım 2024’te yapılan seçimde seçilen 47’nci başkan Donald Trump’ın savunma bakanı olarak atamayı planladığı Pete Hegseth için 14 Ocak Salı günü ABD Senatosu’nda oturum düzenlendi.

Silahlı Hizmetler Komitesi’nde yapılan oturumda, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Roger Wicker, Hegseth’in adaylığını alışılmadık olarak nitelendirirken Trump’a uygun bulduğunu belirtti.

Jack Reed: “Hegseth’in Nitelikleri Yetersiz”

Komite üyesi Rhode Island Senatörü Jack Reed ise Hegseth’in askeri hizmetine saygı duyduğunu ancak bu pozisyon için yeterli nitelikte olmadığını dile getirdi ve hakkındaki suçlamaların endişe verici olduğunu vurguladı.

Tanıklar eski Cumhuriyetçi senatör Norm Coleman ve Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı atayacağı Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Michael Waltz, Hegseth’in adaylığını destekleyen konuşmalar yaptı.

Protestolar eşliğinde oturum devam etti

Hegseth ise kendisine yönelik suçlamaları yalanlayarak sol görüşlü medya tarafından yapılan karalama kampanyası olduğunu savundu. Protestolara rağmen ailesini ve Trump’ı savunacağını belirtti.

Hegseth Soruları Yanıtladı

Oturumda senatörler Hegseth’e ordudaki çeşitlilik, finansal yönetim ve özel hayatıyla ilgili sorular yöneltti. Hegseth, Trump’ın emirlerine harfiyen uymayı vurgulayarak soruları cevapladı.

Senato Onayı Bekleniyor

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi, Hegseth’in adaylığını değerlendirdikten sonra senatoya havale edecek. Eğer salt çoğunlukla onay alırsa Hegseth Savunma Bakanlığı koltuğuna oturabilecek.

Trump’ın Savunma Bakanı adayı Hegseth, cinsel saldırı ve ırkçı ifadeler gibi iddialarla gündeme gelmiş olsa da tüm suçlamaları reddederek yasal olarak aklandığını savunmuştu. (ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Altın almaya geldi bileklik çaldı!

Altın alma bahanesiyle kuyumcuya giren bir kadın, vitrindeki bilekliği çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Sanchez’den çarpıcı İmamoğlu açıklaması

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili, “Bu Avrupa’ya gönderilen karmaşık bir sinyal oldu. Türkiye ‘Biz AB üyesi olmak istiyoruz’ diyor ama aynı zamanda muhalefetin önde gelenlerinden biri tutuklanıyor. Bu Avrupa’da çok anlaşılamıyor” dedi.

Evleri yaşanmayacak hale getiriyor, vakalar 2 katına çıktı

Ölümcül küf vakalarının endişe verici boyutlara ulaştı. Özellikle İngiltere’de bu durum ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi.

Putin’in hedefinde Microsoft ve Zoom gibi yabancı bulut hizmetleri var: ‘Nefeslerinin kesilmesi gerek’

Rusya Dijital Kalkınma Bakanı Maksut Şadayev, ülkede faaliyet gösteren yabancı bulut sistemlerine kademeli şekilde kısıtlamalar getirilebileceğini dile getirdi.

Son Dakika… Soruşturma başlatıldı: Bir ‘Yenidoğan skandalı’ daha!

Son Dakika Haberi… Kocaeli’nde “Yenidoğan çetesi” benzeri yapıların aynı yöntemlerle bebek ölümlerine neden olduğu yönündeki iddialar üzerine Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Freni arızalanan kamyonet garaja daldı: Yaralılar var

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, freni arızalanan bir kamyonetin duvara ve elektrik direğine çarparak bir binanın garajına girmesi sonucu 2 kişi yaralandı.