Turizmde kişi başı gecelik harcama, ilk defa 100 doları geçti

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu: Kişi Başı Gecelik Harcama Değerlerinde Artış

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türkiye’de kişi başı gecelik ortalama harcamanın 2024 yılında ilk kez 100 doları aşarak 105 doların üzerine çıktığını açıkladı. Kavaloğlu, yeni hedeflerinin 3 yıl içinde İspanya ve Fransa’nın gelir seviyesi olan 120 dolara ulaşmak olduğunu belirtti.

Artan Erken Rezervasyonlar ve Gelecek Planları

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, ocak ayının ikinci haftasında erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 15’lik bir artış yaşandığını duyurdu. Kavaloğlu, erken rezervasyon sürecinin 31 Ocak’ta sona ereceğini ve Almanya ile İngiltere’den gelen rezervasyonlarda özellikle belirgin bir artış olduğunu belirtti.

  • Rusya’da bir durgunluk yaşandığına dikkat çeken Kavaloğlu, yurt içi pazardan önemli bir erken rezervasyon talebi olduğunu ifade etti.
  • Mart ayındaki ITB Berlin Turizm Fuarı’nın sezonun nasıl geçeceğine dair önemli ipuçları vereceğini vurgulayan Kavaloğlu, uluslararası fuarlarda varlık göstermenin önemine değindi.

Antalya’nın 2024 yılında 17 milyonu aşkın turist ağırladığını ve sadece otellerden 7,5 – 8 milyar dolar turizm geliri elde ettiğini söyleyen Kavaloğlu, bu rakamların diğer sektörlerle birlikte çok daha yüksek olabileceğine dikkat çekti.

Gelecek Hedefler ve Mücadele

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un politikaları sayesinde kişi başı gecelik harcamalarda artış sağlandığını dile getiren Kavaloğlu, Türkiye genelinde bu değeri 105 doların üzerine çıkararak önemli bir hedefi gerçekleştirdiklerini belirtti. Şimdi ise İspanya ve Fransa gibi ülkelerle rekabet edebilmek için yeni hedefin 120 dolar seviyesinde olduğunu ifade etti.

Ukrayna-Rusya savaşı gibi sorunların çözümü turizme olumlu etkiler sağlayacağını vurgulayan Kavaloğlu, sabit kurların sektörü zorladığını ve fiyat artışlarının rekabet gücünü olumsuz etkilediğini belirtti. Bu zorluklara rağmen, fiyat artışlarına dikkat ederek rekabet güçlerini korumaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Tavuk eti üretimi Mayıs ayında yüzde 1,8 arttı!

Mayıs ayında tavuk eti üretimi 241 bin 782 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,53 milyar adet olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı …

Fiyatlar 26. ayda da düştü: Üreticiler dar boğazda

İsviçre İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, üretici ve ithalat fiyatları haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 azaldı. Bu, aralıksız 26. düşüş ayı olurken, Aralık 2024’ten bu yana görülen en sert gerileme olarak kayda geçti …

12’nci hastanesi Bodrum’da açıldı

Memorial Sağlık Grubu, 12’nci hastanesini Bodrum’da açtı. 17.000 metrekarelik alanda kurulan 50 poliklinik, 7 ameliyathane ve 148 yatak kapasitesiyle faaliyet gösteren hastanede, cerrahi branşlardan dahili tıbbın tüm alanlarına, kadın ve çocuk sağlığından kalp hastalıklarına kadar geniş bir yelpaze sunuluyor.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Dünyada böyle bir ticaret şekli yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Biz, ekmek parası kazanmaya mücadele ettiğimiz yerde devletin üzerimizdeki yükleri paylaşmasını istiyoruz.” dedi.

ABD’li bankadan doları olanlara uyarı: Büyük tehlike kapıda

Uluslararası piyasalarda ABD dolarındaki sert hareketlenmeler son haftalarda azalsa da Goldman Sachs Group analistleri doların tekrar “daha riskli” bir para birimi gibi işlem görmeye başlayabileceğini söyledi.

Düğün organizasyon malzemeleri satışında büyük düşüş var

Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber düğün ve eğlence organizasyonlarının sezonu açıldı. Fakat hediyelik ve tek kullanımlık malzemeler satan esnaflar geçen yıla göre satışlardan beklediklerini bulamadılar. Bu noktada konuşan esnaf Zafer Oyar, geçen …