Türkiye, Pakistan’da düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Turbat’taki Terör Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’ın Turbat şehrinde önceki gün gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınadı. Bakanlık, Pakistan’daki terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Turbat’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulunuldu.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin Pakistan’ın terörle mücadelesine destek vermeye devam edeceği vurgulandı. Turbat şehrindeki patlamada en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 5’i ağır 32 kişinin yaralandığı belirtildi.

Olayın görüntülerine göre, patlamanın yaşandığı yolcu otobüsünün aniden alev aldığı görüldü. Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını sert bir dille kınarken, Pakistan halkına ve yetkililere başsağlığı dileklerini iletti.

Related Posts

Uydu verileri tehlikeyi ortaya çıkardı! 20 yılda iki katına çıktı

Yeni bir araştırma, Dünya’nın enerji dengesizliğinin son 20 yılda iki katına çıktığını ortaya koydu. Bu durum, iklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda daha da hızlanabileceğine işaret ediyor.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Naci Görür’den Hakkari uyarısı! 6 Şubat depremini hatırlattı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Görür, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak fay kolunun 7 büyüklüğünde deprem kapasitesinde olduğunu söyledi.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.

Trump TikTok’u pazarladı: Zenginleri bir araya getirdi

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi.