VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Şubat Vadeli Endeks Kontratı %0,2 Artarak 11.724,00 Seviyesinde İşlem Gördü

Haftanın ilk işlem gününde şubat vadeli endeks kontratı, önceki normal seans kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 11.724,00 seviyesinden işlem gördü. Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı yaklaşık yüzde 1,7’lik artışla 11.704,00 puandan tamamlamıştı. Akşam seansında ise hafif yatay bir seyir sergiledi.

Global piyasalarda, yeni ABD yönetiminin ticari ve ekonomik politikalarıyla ilgili belirsizlikler ve dünya ekonomilerindeki durgunluk endişeleri göz önünde bulundurulurken, bu hafta ABD’den gelecek istihdam verileri ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları yakından takip edilecek.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru ve yurt dışında Almanya enflasyonu ve hizmet sektörü PMI verileri gibi önemli verilerin açıklanacağını belirterek, teknik olarak endeks kontratında 11.800 ve 11.900 seviyelerinin direnç, 11.650 ve 11.550 puanın ise destek olarak takip edileceğini dile getirdi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Çin Merkez Bankası kısa vadeli faizleri düşürdü

Çin Merkez Bankası (PBoC), ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret gerilimine karşı ekonominin ve finans piyasalarının istikrarını sağlamak üzere para politikası tedbirleri açıkladı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE nisanda yüzde 2,65 arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,65 artış gösterdi.

Bu da tarımın yapay zekası: AgroTech AI! Çiftçi bitkinin fotoğrafı atıp bilgi alacak

Yapay zekaya ilişkin her gün yeni bir teknoloji geliştiriliyor. Bu kez yapay zeka tarıma hizmet edecek. Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde yeni bir teknoloji geliştirdiklerini açıkladı. Şirketin …

Togg T10X, elektrikli araç ve C-SUV segmentinde zirvede

Togg, yılın ilk 4 ayında hem elektrikli araç hem de C-SUV segmentinde zirveye yerleşti.

Bakan Şimşek Endonezya Maliye Bakanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Mulyani Indrawati ile görüştü.

Evleneceklere bir masraf daha çıktı: Artık bedavaya göbek atmak yok

Düğün hazırlıkları yapan çiftlere kötü haber geldi. Ev, eşya, salon derken şimdi de müzik telifi masraf kalemlerine eklendi. MESAM, düğünlerde çalınan şarkılar için telif alınması yönünde çalışmalara başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir